Începând din luna aprilie, submarinul Krasnodar al FRMN va fi supus unui proces de reparații în Marea Baltică

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 05.03.2020, citând o sursă din cadrul industriei constructoare de nave, că, după încheierea îndeplinirii misiunilor în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană, submarinul diesel-electric Krasnodar al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) va fi supus unui proces planificat de reparații.

Potrivit declarațiilor sursei, în aprilie 2020, submarinul nu va reveni la Sevastopol, ci se va îndrepta pentru reparații spre Marea Baltică. Cel mai probabil, submarinul Krasnodar va fi reparat tot la Șantierul Naval din Kronștadt, unde, în prezent se află submarinul Stary Oskol al FRMN, venit în Marea Baltică tot din Marea Mediterană. Se presupune că submarinul Krasnodar va intra la reparații imediat după submarinul Stary Oskol.

În luna mai 2019, s-a anunțat că submarinele Stary Oskol și Krasnodar vor fi reparate la sfârșitul anului 2020. În luna octombrie 2019, presa rusă a informat că reparațiile vor fi efectuate la un șantier din nord-vestul Federației Ruse.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Toate cele șase submarine Proiect 636.3 ale FRMN vor fi reparate, prin rotație, la Șantierul Naval din Kronștadt.

Primul submarin deplasat în Marea Baltică pentru reparații este Stary Oskol, care a fost andocat în șantier pe 31.01.2020. Durata reparațiilor a fost estimată la aproximativ patru luni. Acest lucru înseamnă că al doilea submarin, Krasnodar, va sosi la Șantierul Naval din Kronștadt la sfârșitul lunii aprilie sau la începutul lunii mai.

Probabil, al treilea submarin al FRMN care va fi trimis în Marea Baltică va fi submarinul Novorossiysk, aflat în prezent în estul Mării Mediterane.

Surse: tass.ru, topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s