Nava mare de desant Cezar Kunikov a FRMN a traversat Strâmtorile Bosfor și Dardanele

Holdingul de presă rus RBK a informat, pe 05.03.2020, că nava mare de desant Cezar Kunikov a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a travesat Strâmtorile Bosfor și Dardanele și a ieșit în Marea Egee, deplasându-se către portul sirian Tartus.

Potrivit datelor portalului Bosphorus Naval News, de la începutul anului 2020 este a cincea trecere prin strâmtori a navei de desant Cezar Kunikov. În lunile ianuarie și februarie, nava s-a deplasat către Tartus și a revenit în Marea Neagră.

Agenția Reuters a informat că Federația Rusă își întărește contingentul din Siria în contextul întâlnirii dintre președintele rus, Vladimir Putin, și omologul său turc, Recep Taiyp Erdogan, care a început joi, 05 februarie, la Moscova.

Pe 28 februarie, au traversat Strâmtorile Bosfor și Dardanele fregatele Amiral Makarov și Amiral Grigorovici, dotate cu rachete de croazieră Kalibr. În ziua următoare, după acestea a trecut și nava mare de desant Orsk. De asemenea, după câteva zile, către Siria s-a îndreptat și nava de desant Novocerkassk.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În paralel cu cele trei nave mari de desant ale FRMN, care s-au deplasat în ultimele zile către portul sirian Tartus, Federația Rusă a continuat să deplaseze în Siria și avioane militare de transport de tip Il-76. Acestea au aterizat pe aerodromul Hmeimim, pe care se află o grupare de aviație a Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

Probabil că, o parte din materialele și tehnica militară transportate pe cale aeriană și maritimă este destinată armatei siriene, care, în ultima perioadă, a suferit pierderi grele în confruntățile cu armata turcă în Provincia Idlib. O altă parte este destinată, bineînțeles, militarilor ruși din Siria.

Sursa: flot.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s