Două avioane antisubmarin Tu-142 ale Flotei ruse de Nord au zburat deasupra Mării Norvegiei

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 07.03.2020, două avioane antisubmarin Tu-142 au zburat deasupra apelor neutre din Marea Barents, Marea Norvegiei, Marea Nordului și Oceanul Atlantic.

“Zborul a fost efectuat în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian. Traiectul de zbor a inclus apele neutre ale Mării Barents, Mării Norvegiei, Mării Nordului și Oceanului Atlantic”, se arată în comunicatul de presă.

Piloții au efectuat un zbor la distanța maximă, cu realimentarea în aer de la un avion-cisternă Il-78, în partea de sud a Mării Norvegiei.

Potrivit datelor Flotei de Nord, misiunile de zbor ale echipajelor avioanelor Tu-142 au fost desfășurate deasupra apelor Atlanticului Iberic.

“Durata zborurilor echipajele avioanelor Tu-142 a fost de peste 15 ore. Piloții și-au perfectionat deprinderile de urmărire a cursului indicat, fără orientare în teren, și au desfășurat acțiuni de pilotaj în absența mijloacelor radiotehnice terestre de aeronavigație. De asemenea, echipajele au executat antrenamente de îndeplinire a misiunilor în zona maritimă îndepărtată”, au precizat reprezentanții Serviciului de presă.

Militarii au precizat că zborul a fost efectuat în cadrul programului de pregătire pentru luptă al echipajelor avioanelor Tu-142 în perioada de instrucție de iarnă.

Săptămâna trecută, avioane antisubmarin Tu-142 ale Flotei de Nord au desfășurat zboruri deasupra mărilor din zona Oceanului Înghețat de Nord.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, Aviația Forțelor Navale ale Federației Ruse dispune de 12 avioane Tu-142MK/M3 și 10 avioane Tu-142MR. Acestea sunt împărțite în două escadrile, una în compunerea Flotei de Nord și una în cea a Flotei din Oceanul Pacific.

Escadrila 73 Aviație Antisubmarin a Flotei de Nord este dislocată în localitatea Fedotovo, pe aerodromul Kipelovo (Regiunea Vologda). Aceasta face parte din Armata 45 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Severomorsk a Flotei de Nord.

Zborurile celor două avioane Tu-142 ale Flotei de Nord au fost executate în ajunul desfășurării unui exercițiu NATO în Norvegia, a cărui deschidere este planificată pe 09 martie.

Cele două avioane participante la misiunea din 07 martie au fost: avionul Tu-142MR Veliky Ustiug (număr de bord 17 roșu, număr de înregistrare RF-34073) și avionul Tu-142MK Vologda (număr de bord 97 negru, număr de înregistrare RF-34057).

Surse: militarynews.ru, ria.ru, iz.ru, diana-mihailova.livejournal.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s