În ultimii trei ani, scafandrii Flotei ruse din Marea Neagră au petrecut sub apă peste 8.000 de ore

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat, pe 07.03.2020, că, în timpul unui ciclu de trei ani de pregătire pentru luptă, scafandrii Detașamentului de luptă împotriva forțelor și mijloacelor de diversiune aparținând Bazei Navale – Novorossiysk au efectuat peste 10.000 de scufundări.

În fiecare an, scafandrii detașamentului au îndeplinit un întreg spectru de misiuni de instrucție și luptă, potrivit destinației, în acvatoriul Mării Negre și în cadrul complexului de instrucție și antrenament.

În prezent, militarii desfășoară activități de căutare și neutralizare a mijloacelor de diversiune ale adversarului convențional pe părțile aflate în apă ale navelor și obiectivelor de infrastructură, de distrugere a munițiilor din timpul Marelui Război Patriotic, precum și de căutare și aducere la suprafață a obiectelor scufundate.

Pe lângă acestea, scafandrii detașamentului participă la exerciții speciale de luptă cu diversioniștii, în timpul cărora își perfecționează deprinderile de ducere a luptei sub apă și pe uscat, execută trageri cu armamentul din dotare și desfășoară activități de orientare sub apă și de acordare a primului-ajutor medical.

Scafandrii Bazei Navale – Novorossiysk au petrecut sub apă, în ultimii trei ani, peste 8.000 de ore.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fiecare bază navală din cadrul Forțelor Navale ale Federației Ruse dispune de o brigadă de nave pentru paza raionului maritim, care include un detașament de luptă împotriva forțelor și mijloacelor de diversiune ale adversarului convențional.

Astfel, în cadrul FRMN, în compunerea căreia se află două baze navale, dislocate la Sevastopol și Novorossiysk, sunt constituite două detașamente de acest tip. Unul face parte din Brigada 68 Nave Pază Raion Maritim – Sevastopol, iar celălalt din Brigada 84 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk.

Trebuie menționat și faptul că la Sevastopol se află o școală de scafandrii, unde se pregătesc specialiști pentru toate structurile din cadrul Forțelor Navale ale Federației Ruse. Aceasta aparține Centrului de Instrucție Întrunit al Forțelor Navale.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s