Complexe de rachete Iskander ale Flotei ruse din Marea Baltică au executat lansări electronice de rachete

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB) a anunțat, pe 08.03.2020, că, în cadrul unui antrenament planificat, subunități de rachete Iskander au executat deplasarea, în secret, în raionul de poziție indicat, unde au amenajat pozițiile de start, au executat lansări electronice de rachete, individuale și grupate, asupra unor ținte care au imitat instalații de lansare ale complexelor de rachete, aerodromuri, obiective protejate și puncte de comandă ale adversarului convențional.

În timpul antrenamentului, echipajele de luptă ale marii unități de rachete a corpului de armată au desfășurat activități în condiții de contaminare chimică și de radiații a terenului, precum și pentru respingerea atacurilor grupurilor de cercetare-diversiune ale adversarului convențional.

La antrenament au participat peste 100 de militari și aproximativ 20 de unități de tehnică militară și specială.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Subunitățile participante la antrenament aparțin Brigăzii 152 Rachete – Cherniakhovsk din cadrul Corpului 11 Armată – Kaliningrad al Trupelor de Apărare de Coastă ale FRMB.

Brigada din Regiunea Kaliningrad este singura de acest gen din cadrul Forțelor Navale. Pe lângă aceasta, Federația Rusă dispune de încă 12 brigăzi de rachete dotate cu complexe Iskander, în cadrul armatelor de arme întrunite ale Forțelor Terestre.

În prezent, activități similare se desfășoară în cadrul tuturor celor 13 brigăzi de rachete Iskander, care sunt implicate în tabere de instrucție.

Este interesant de observat faptul că, în ultima perioadă, militarii ruși au renunțat să mai întrebuințeze denumirea de Iskander-M pentru complexele operativ-tactice de rachete cu bazare terestră. Această denumire devenise improprie, ținând cont de faptul că Iskander-M se referă la complexele dotate cu rachete balistice, în timp ce versiunea Iskander-K face referire la cele dotate cu rachete de croazieră. Cum în dotarea brigăzilor de rachete se află, în prezent, ambele versiuni, s-a trecut la utilizarea termenului generic Iskander.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s