În cadrul Aviației navale a FRMN, a început executarea unui exercițiu tactic de zbor

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 11.03.2020, echipaje ale avioanelor și elicopterelor aparținând Aviației Navale și Apărării Antiaeriane a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) participă la un exercițiu planificat de căutare și distrugere a unui submarin al adversarului convențional.

Exercițiul se desfășoară în cooperare cu nave ale FRMN, în cadrul unui exercițiu tactic de zbor al Aviației navale.

Pe timpul exercițiului, în aer au fost ridicate avioane An-26 și Be-12, precum și elicoptere Ka-27PL, cu stații hidroacustice. În conformitate cu planul exercițiului, piloții au căutat submarine în raionul indicat și au transmis coordonatele la gruparea navală de asalt a FRMN.

Din gruparea de nave fac parte nava de patrulare Vasili Bykov, fregata Pytlivy, navele mici purtătoare de rachete Kasimov și Eisk, precum și dragorul maritim Zhelezniakov.

Rolul submarinului adversarului a fost jucat de submarinul Kolpino.

Pe parcursul etapei principale a exercițiului, echipajele Aviației navale au descoperit submarinele adversarului convențional și au transmis datele detașamentului de nave. Navele mici purtătoare de rachete Kasimov și Eisk, după ce au primit informațiile, au descoperit, au escortat și au distrus țintele submarine.

În total, la exercițiul tactic de zbor au participat patru avioane și cinci elicoptere din compunerea Aviației Navale și Apărării Antiaeriane a FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avioanele și elicopterele participante la exercițiu aparțin Regimentului 318 Aviație Mixtă – Kacha din cadrul Aviației Navale și Apărării Antiaeriane a FRMN.

Navele de luptă fac parte din structuri aprținând Bazelor Navale din Sevastopol și Novorossiysk.

Este interesant de remarcat faptul că submarinul Kolpino desfășoară din nou activități de pregătire pentru luptă pe mare, după ce în ultimele luni a participat la mai multe acțiuni de instrucție, fiind deplasat atât la Sevastopol, cât și la Novorossiysk. Acesta rămâne în continuare cel mai activ submarine al FRMN.

În mod normal, în Marea Neagră ar fi trebuit să se afle celelalte două submarine prezente în regiune, respectiv Rostov pe Don și Veliky Novgorod.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s