Piloții Aviației navale a FRMN desfășoară zboruri de antrenament cu noul elicopter Ka-31R

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat, pe 13.03.2020, că, în cadrul procesului de pregătire a echipajelor pentru utilizarea elicopterului de tip Ka-31R, un pilot-instructor desfășoară zboruri de instrucție cu piloții, în vederea dobândirii abilităților de pilotare independentă a aparatului.

Pe timpul pregătirii, piloții exersează desfășurarea activităților de rulare a elicopterului Ka-31R, de decolare, de conducere a acestuia, de utilizare a stației de radiolocație și de aterizare.

Următoarea etapă de pregătire a personalului navigant va consta în executarea de antrenamente privind decolarea și aterizarea la bordul navei, precum și îndeplinirea de misiuni pe mare.

Ținând cont de diferențele dintre elicopterul Ka-31R și elicopterele de tip Ka-27 și Ka-29, în cadrul FRMN a fost elaborat un program de recalificare a echipajelor existente pentru noul tip de aparat, iar activitățile de acomodare a piloților cu acesta au fost incluse în Planul de pregătire pentru luptă al forțelor flotei.

În afară de personalul navigant, pentru deservirea tehnicii noi se instruiește și personalu tehnic, ce trebuie să asigure pregătirea elicopterului înainte de decolare.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Primul elicopter de tip Ka-31R a fost introdus în dotarea Aviației Navale și Apărării Antiaeriane a FRMN în anul 2019. Acesta aparține Regimentului 318 Aviație Mixtă – Kacha.

Este planificat ca, în anul 2020, în cadrul FRMN să fie formată o patrulă de elicoptere de acest tip, iar în perspectivă o escadrilă.

Elicopterul Ka-31R cu bazare navală (Helix-B în clasificare NATO) este destinat pentru detectarea timpurie a amenințării unui atac aerian asupra formațiunilor de nave, care desfășoară activități în afara razei de acțiune a radarelor de avertizare timpurie sau a radarelor de coastă. Echipamentele de la bordul acestuia îi permit să detecteze toate țintele care manevrează sub nivelul său de zbor (nave de suprafață, avioane și elicoptere, rachete de croazieră).

Potrivit surselor deschise, elicopterul Ka-31R este dotat cu complexul AWACS de tip Oko E-801, în compunerea căruia se află o stație de radiolocație puternică de descoperire circulară, realizată pe elemente cu stare solidă. Acest complex este integrat cu aparatura de comunicații și cu cea de identificare amic-inamic.

Oko execută cercetare circulară și descoperă navele de suprafață în limitele orizontului radio, precum și țintele aeriene de tipul avioanelor de vânătoare la distanțe de până la 150 de kilometri. În urma detectării, ținta este clasificată după apartenență. Echipamentul complexului E-801 permite escortarea, în regim automatizat, a până la 20 de ținte și transmiterea tuturor datelor despre acestea la nave sau la punctele de comandă terestre ale apărării antiaeriene, prin intermediul canalelor de comunicații deschise și închise.

Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video referitor la zborurile de instrucție desfășurate cu elicopterul Ka-31R al FRMN. Acesta poate fi vizualizat la adresa:

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/2020313434-rj3KW.html.

Din material rezultă faptul că elicopterul are numărul de bord 90 roșu.

Surse: mil.ru, militarynews.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s