Două bombardiere strategice rusești de tip Tu-160 au zburat deasupra Oceanului Atlantic

Grupul de asigurare informațională al Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a anunțat că, pe 12.03.2020, două bombardiere strategice de tip Tu-160 au executat un zbor planificat deasupra apelor neutre din Marea Barents, Marea Norvegiei și Oceanul Atlantic.

Durata zborului a fost de peste 15 ore. Pe timpul acestuia, echipajele avioanelor Tu-160 au efectuat realimentarea în aer.

Pe anumite porțiuni ale traiectului de zbor, avioanele rusești au fost escortate de avioane de vânătoare F-16 ale Forțelor Aeriene ale Norvegiei și Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene ale Marii Britanii.

Piloții Aviației cu rază lungă de acțiune desfășoară în mod regulat zboruri deasupra apelor neutre ale Oceanului Arctic, Oceanului Atlantic, Mării Negre, Mării Baltice și Oceanului Pacific.

Toate zborurile sunt efectuate în strictă conformitate cu regulile de întrebuințare a spațiului aerian internațional.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video referitor la zborul avioanelor Tu-160, care poate fi vizualizat la adresa:

https://tvzvezda.ru/news/forces/content/20203122329-y5ZH8.html.

În acesta se poate observa că la decolarea unui avion Tu-160 de pe aerodrom pe pistă rulează și un bombardier strategic de tip Tu-95. Probabil că și avioane de acest tip au executat zboruri de antrenament.

În ultimele zile, au fost desfășurate și zboruri de patrulare cu avioane antisubmarin de tip Tu-142. Astfel, pe 07 și 11 martie, două avioane Tu-142 ale Flotei de Nord au zburat deasupra apelor neutre din Marea Barents, Marea Norvegiei, Marea Nordului și Oceanul Atlantic. De asemenea, pe 09 martie, două avioane Tu-142 ale Flotei din Oceanul Pacific au efectuat zboruri în apropiere de SUA și Canada. Observatorii au legat aceste zboruri de exercițiul Ice Exercise (ICEX) 2020 desfășurat de SUA în Arctica. La manevre au participat și submarine atomice de atac.

Surse: mil.ru, militarynews.ru, tass.ru, ria.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s