Două avioane antisubmarin Tu-142 ale Flotei ruse de Nord au zburat în apropiere de Alaska

Serviciul de presă al Flotei ruse de Nord a anunțat că, pe 14.03.2020, echipajele a două avioane antisubmarin Tu-142 au efectuat un zbor planificat cu realimentare în aer deasupra mărilor Oceanului Înghețat de Nord, inclusiv Marea Beaufort, la aproximativ 100 de kilometri de Alaska.

“Punctul cel mai îndepărtat al zborului s-a aflat în Marea Beaufort, la o distanță de aproximativ 100 de kilometri de litoralul Peninsulei Alaska. Durata zborului a fost de peste 15 ore, iar distanța parcursă de peste 11.000 de kilometri. În zona Polului Nord, avioanele au fost realimentate în aer de la avioane cisternă Il-78”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit informațiilor furnizate de Flota de Nord, zborul s-a desfășurat fără orientare, piloții perfecționându-și deprinderile în desfășurarea activităților în lipsa mijloacelor radiotehnice terestre de aeronavigație. Echipajele avioanelor Tu-142 au efectuat și cercetarea și monitorizarea situației gheții în Arctica.

“Zborurile Aviației Antisubmarin ale Flotei de Nord se desfășoară în cadrul programului de pregătire pentru luptă a echipajelor avioanelor Tu-142 pentru perioada de instrucție de iarnă și sunt executate în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian internațional”, au precizat reprezentanții Flotei de Nord.

În luna martie, echipajele avioanelor Tu-142 ale Flotei de Nord au efectuat mai multe zboruri planificate deasupra mărilor Oceanului Înghețat de Nord și Oceanului Atlantic.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Într-o primă fază, reprezentanții ruși au informat numai despre zborul efectuat în apropiere de Alaska, unde se află în curs de desfășurare exercițiul Ice Exercise (ICEX) 2020, cu participarea unor submarine americane, numai de către două avioane antisubmarin Tu-142 ale Flotei din Oceanul Pacific.

Ulterior, după ce reprezentanții NORAD au informat că în zonă au fost identificate două perechi de avioane Tu-142, reprezentanții ruși au anunțat și misiunea îndeplinită de avioanele Flotei de Nord.

În concluzie, se poate aprecia că, pe14.03.2020, în apropiere de Alaska, au zburat patru avioane rusești antisubmarin Tu-142. Două dintre acestea au aparținut Flotei de Nord și s-au apropiat de Alaska din direcția nord, iar alte două Flotei din Oceanul Pacific, care au venit dinspre vest.

Probabil acestea au îndeplinit misiuni de căutare și distrugere a submarinelor americane participante la exerciții în regiune.

Surse: militarynews.ru, tass.ru, topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s