De la începutul anului, dronele militare din sudul Federației Ruse au petrecut în aer peste 400 de ore

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 15.03.2020, că, de la începutul anului, aparatele de zbor fără pilot ale regiunii au petrecut în aer peste 400 de ore. Acest indicator este cu 15% mai mare decât cel din perioada similară din anul 2019.

Creșterea intensității zborurilor este legată de implicare dronelor în aproape toate activitățile de pregătire pentru luptă desfășurate de Trupele Regiunii Militare Sud. În prezent, dronele sunt întrebuințate în timpul tragerilor de luptă, precum și în activitățile de conducere a tehnicii militare.

De asemenea, dronele sunt folosite în cadrul exercițiilor tactice cu artileria, pe timpul antrenamentelor executate în ieșirile în teren ale Trupelor de protecție RCB (de radiații, chimică și biologică) și Trupelor de Cercetare. În același timp, acestea sunt implicate în mod regulat în ducerea cercetării și corecția focului, controlul și evaluarea obiectivă a subunităților.

Anterior, dronele au fost reglate și au fost supuse unor procese de întreținere tehnică sau de modernizare. Astfel, acestea au fost dotate cu instrumente de vedere pe timp de noapte, cu camere de luat vederi și cu altă aparatură specială.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În ultimii ani, în structura Trupelor Regiunii Militare Sud au fost înființate subunități de UAV-uri, de regulă de nivel companie.

În dotarea acestora se află drone cu rază apropiată și scurtă de acțiune de tip Orlan-10, Leer-3, Eleron, Granat și Tahion, precum și drone cu rază mare de acțiune de tip Forpost.

De asemenea, la ordinul comandantului Trupelor Regiunii Militare Sud, general colonel Aleksandr Dvornikov, dronele au fost introduse și în dotarea navelor de luptă ale Flotei din Marea Neagră și Flotilei din Marea Caspică. În același timp, în cadrul Aviației navale a Flotei din Marea Neagră a fost înființată o escadrilă de UAV-uri.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s