Submarinul Kolpino al FRMN a simulat executarea unui atac cu rachete asupra navelor adversarului convențional

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 16.03.2020, echipajul submarinului Kolpino al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a executat un atac cu rachete asupra unei grupări navale a adversarului convențional.

În cadrul activităților de pregătire pentru luptă desfășurate în acvatoriul Mării Negre, echipajele unui avion amfibie Be-12 și unui elicopter antisubmarin Ka-27PL au îndeplinit misiuni practice de evaluare a situației de la suprafața apei, în diverse condiții de ducere a acțiunilor de luptă pe mare, și de transmitere a datelor către submarin, în vederea pregătirii pentru executarea unui atac cu rachete.

La rândul său, echipajul submarinului a executat lansări electronice de rachete asupra țintelor cunoscute ale adversarului convențional.

La activități au participat echipajele submarinului Kolpino, avionului amfibie Be-12, elicopterului antisubmarin Ka-27PL, precum și cele ale unor nave mici antisubmarin și nave auxiliare, care au jucat rolul grupării navale a adversarului convențional.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Activitățile desfășurate pe mare în cadrul FRMN sunt normale pentru această perioadă.

Submarinul B-271 Kolpino rămâne în continuare cel mai activ dintre cele șase submarine diesel-electrice Proiect 636.3 din dotarea Brigăzii 4 Submarine – Novorossiysk a Bazei Navale – Novorossiysk.

În prezent, în Marea Neagră se află trei dintre aceste submarine, respectiv B-237 Rostov pe Don, B-268 Veliky Novgorod și B-271 Kolpino. Alte două submarine, B-261 Novorossiysk și B-265 Krasnodar, se află în estul Mării Mediterane și în portul sirian Tartus, de unde îndeplinesc misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse. Submarinul B-262 Stary Oskol se află în reparații la Șantierul Naval din Kronștadt.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s