În sudul Federației Ruse, a început executarea unui exercițiu al Trupelor de Desant Aerian

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 17.03.2020, că subunități aparținând marilor unități de desant-asalt din Novorossiysk și Kamyshin au fost deplasate în poligoanele Opuk din Crimeea și Kamyshinsky din Regiunea Volgograd, unde se desfășoară un exercițiu de comandament și stat major, sub conducerea comandantului Trupelor de Desant Aerian ale Federației Ruse, general colonel Andrei Serdiukov.

În conformitate cu planul exercițiului, în prima etapă a acestuia, la primirea semnalului de alertare, subunitățile de desant-asalt au desfășurat un complex de activități de trecere la un nivel superior de pregătire pentru luptă. Ulterior, personalul subunităților s-a deplasat pe tehnica din dotare în raionul de concentrare și a desfășurat punctele de conducere, executînd misiuni de mascare și pază de luptă, după care a trecut la exersarea procedurilor de planificare a acțiunilor de luptă.

La exercițiu participă peste 1.500 de militari și aproximativ 300 de unități de tehnică militară, precum și 15 avioane ale Aviației Militare de Transport, elicoptere ale Aviației Forțelor Terestre, nave de desant și nave auxiliare ale Flotei ruse din Marea Neagră.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Subunitățile participante la exercițiu aparțin Diviziei 7 Desant-Asalt (Vânători de Munte) – Novorossiysk și Brigăzii 86 Desant-Asalt – Kamyshin din cadrul Trupelor de Desant Aerian ale Federației Ruse.

Probabil, în zilele următoare, în cadrul exercițiului de comandament și stat major vor fi desfășurate activități de debarcare a desantului maritim și aerian din nave, avioane și elicoptere.

Este interesant de remarcat faptul că, în ultima perioadă, divizia de desant-asalt de la Novorossiysk și-a mutat centrul de greutate în Peninsula Crimeea. Dacă anterior exercițiile importante ale diviziei se desfășurau în poligoane din Ținutul Krasnodar, acum acestea sunt organizate în poligonul Opuk din Crimeea.

Trebuie precizat că, în Peninsula Crimeea, este în curs de constituire al treilea regiment de desant-asalt al diviziei de la Novorossiysk. Aceasta dispune în prezent de două astfel de regimente (108 și 247), dislocate la Novorossiysk și Stavropol.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s