Complexe de rachete Iskander din sudul Federației Ruse au distrus ținte ale adversarului convențional

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 23.03.2020, în cadrul ieșirii în teren, subunități ale marii unități de rachete a Armatei 58 arme întrunite au distrus puncte de comandă și mijloace de apărare antiaeriană ale adversarului convențional, în poligonul Sernovodsky din Ținutul Stavropol.

Echipajele complexelor operativ-tactice Iskander s-au deplasat, în secret, în raioanele de poziție indicate, au desfășurat instalațiile de lansare și mașinile de transport și reîncărcare, după care au prelucrat datele necesare pentru executarea atacurilor.

În urma primirii coordonatelor țintelor, subunitățile au distrus puncte de comandă și mijloace de apărare antiaeriană ale adversarului convențional, executând lansări de instrucție (electronice) de rachete de croazieră, la distanțe de câteva sute de kilometri.

De asemenea, membrii echipajelor au desfășurat activități de schimbare repetată a pozițiilor de start și de respingere a atacurilor grupurilor de cercetare-diversiune ale adversarului convențional.

La activități au participat peste 300 de militari și aproximativ 50 de unități de armamente și tehnică militară, inclusiv complexe de rachete operativ-tactice Iskander.

În total, la taberele de instrucție ale Trupelor de Rachete și Artilerie desfășurate în Caucazul de Nord participă peste 4.000 de militari și aproximativ 300 de unități de tehnică militară. Taberele de instrucție ale artileriștilor Armatei 58 arme întrunite se vor încheia pe 27 martie.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Subunitățile participante la activitățile de pregătire pentru luptă aparțin Brigăzii 12 Rachete – Mozdok din cadrul Armatei 58 arme întrunite – Vladikavkaz a Regiunii Militare Sud.

Pe 03.03.2020, activități similare au fost executate și în poligonul Molkino, cu participarea unor subunități ale Brigăzii 1 Rachete – Molkino din cadrul Armatei 49 arme întrunite – Stavropol.

Deocamdată, despre cea de-a treia brigadă de rachete Iskander din Regiunea Militară Sud, respectiv Brigada 464 Rachete – Znamensk a Armatei 8 arme întrunite – Novocerkassk, nu au fost comunicate informații referitoare la desfășurarea unor activități de pregătire pentru luptă în teren. Este posibil ca brigada să nu fie încă operaționalizată integral.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s