Ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a efectuat o vizită de lucru în Siria

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 23.03.2020, la ordinul președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, ministrul apărării, general de armată Serghei Șoigu, a efectuat o vizită de lucru în Siria.

Pe timpul vizitei, ministrul s-a întâlnit, la Damasc, cu președintele sirian, Bashar al Assad.

În timpul discuțiilor dintre cei doi oficiali, au fost analizate o serie de probleme privind asigurarea unui regim pașnic de încetare a acțiunilor de luptă în zona de deescaladare din Provincia Idlib, stabilizarea situației din alte zone ale Siriei, precum și diverse aspecte ale cooperării bilaterale tehnico-militare, în cadrul luptei comune împotriva grupărilor teroriste internaționale.

Între subiectele abordate s-a aflat și tema ajutorului umanitar acordat de Federația Rusă pentru populația siriană, care suferă din cauza sancțiunilor impuse de statele occidentale, precum și restabilirea potențialului economic al Siriei, cu ajutorul sprjinului specialiștilor ruși.

Securitatea zborului avionului cu care s-a deplasat ministrul rus al apărării a fost asigurată, în spațiul aerian sirian, de avioane de vânătoare de tip Su-35S aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Vizita ministrului rus al apărării în Siria a fost precedată de o convorbire telefonică între președinții Federației Ruse și Siriei, Vladimir Putin și Bashar al Assad.

Probabil, prezența ministrului rus al apărării la fața locului a fost necesară pentru analiza cu autoritățile siriene a unor probleme detaliate de natură militară.

Federația Rusă are dislocată în Siria o bază aeriană amplasată pe aerodromul Hmeimim.

Potrivit surselor publice, la jumătatea lunii martie, în cadrul bazei erau dislocate următoarele tipuri de avioane aparținând Forțelor Aerocosmice: cinci bombardiere de front Su-24M, trei avioane de bombardament Su-34, cinci avioane de vânătoare Su-35S, nouă avioane neidentificate, un avion de cercetare radioelectronică Tu-214R (RF-64514), un avion de transport Tu-154B (RA-85041), un avion de transport An-124 (RA-82013), un avion AWACS de tip A-50, două avioane de transport Il-76MD, două avioane de transport An-26 și An-72.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s