Federația Rusă a trimis deja în Italia 14 avioane militare de transport cu specialiști și tehnică medicală

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 23.03.2020, că Federația Rusă a trimis deja în Italia 14 avioane cu specialiști și echipamente pentru sprijinirea luptei împotriva coronavirusului.

“Cel de-al 14-lea avion de tip Il-76 al Aviației Militare de Transport din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a decolat de pe aerodromul Chkalovsky (Regiunea Moscova) îndreptându-se către Italia cu militari ruși și tehnică medicală la bord”, se arată în comunicatul de presă.

Ministerul rus al Apărării a confirmat că se continuă transferul spre Italia al specialiștilor militari, instrumentelor și tehnicii speciale pentru acordarea de ajutor în lupta cu noul coronavirus.

După cum au anunțat reprezentanții Ministerului rus al Apărării, după ce vor fi convenite cu partea italiană zonele de desfășurare a activităților profilactice și de dezinfecție, specialiștii militari ruși vor trece la îndeplinirea misiunilor, potrivit destinației.

Anterior s-a informat că nouă avioane ale Aviației Militare de Transport au deplasat în Italia opt echipe speciale, care includ aproximativ 100 de virusologi și epidemiologi militari, precum și echipamente pentru diagnostic și dezinfecție.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Transportul specialiștilor și tehnicii militare ruse spre Italia a început în după-amiaza zilei de 22.03.2020.

Misiunile militarilor ruși se desfășoară în baza unor înțelegeri între președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, și premierul Italiei, Giuseppe Conte, convenite în timpul unei convorbiri telefonice purtate pe 21.03.2020.

În diverse materiale video prezentate de sursele rusești pe această temă, între avioanele militare de transport de tip Il-76MD participante la misiune au fost identificate cele cu numerele de înregistrare RF-76767, RF-76769, RF-78784, RF-78835 și RF-86907.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s