Submarinul Kolpino al FRMN a revenit la Sevastopol, după ce a îndeplinit misiuni de pregătire pe mare

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat, pe 28.03.2020, că submarinul Kolpino a încheiat îndeplinirea misiunilor planificate de pregătire pentru luptă în acvatoriul Mării Negre și a revenit la Sevastopol.

În poligoane maritime de pregătire pentru luptă, echipajul submarinului a desfășurat activități de scufundare la diverse adâncimi, de la adâncimea de periscop și până la adâncimea de lucru, în diverse moduri (din mers și în derivă), precum și de conducere a submarinului în timpul ieșirii la suprafața apei. De asemenea, echipajul submarinului a executat un atac cu rachete asupra unei grupări navale a adversarului convențional, efectuând lansări electronice cu ajutorul complexului Kalibr-PL.

În urma revenirii la Sevastopol, a fost efectuată o analiză a activităților de pregătire executate pe mare. Acțiunile echipajului submarinului Kolpino au fost foarte apreciate de conducerea marii unități de submarine a FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinul Kolpino aparține Brigăzii 4 Submarine – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN.

Submarinul a revenit la Sevastopol pe 29.02.2020, după ce de la începutul anului a îndeplinit misiuni pe mare, ce au inclus și o escală la Novorossiysk.

Probabil, în prima parte a lunii martie, submarinul a revenit în poligoanele de pregătire pentru luptă, unde, pe 16.03.2020, echipajul acestuia a simulat executarea unui atac cu rachete asupra unei grupări navale a adversarului convențional, efectuând lansări electronice cu complexul Kalibr-PL.

Submarinul Kolpino a efectuat și lansări reale de rachete în Marea Neagră, astfel: pe 09.10.2019, a lansat o rachetă 3M14K și o rachetă 3M54, iar pe 09.01.2020, o rachetă 3M14K sau 3M54.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s