Complexe de rachete de coastă Bastion, Bal și Utes ale FRMN au executat lansări electronice de rachete

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 01.04.2020, echipaje ale complexelor mobile de rachete de coastă Bastion și Bal, în comun cu echipaje ale complexului staționar Utes, au executat un exercițiu de distrugere a unei grupări navale a adversarului convențional.

În cadrul exercițiului, echipajele complexelor mobile Bastion și Bal dislocate pe teritoriile Peninsulei Crimeea și pe litoralul caucazian au executat marșuri în raioane de poziție și au desfășurat activități de amenajare a acestora.

Subunitățile de rachete au descoperit ținte de la suprafața apei, au adus complexele în stare de luptă și au îndeplinit misiuni de distrugere a țintelor navale, cu schimbarea ulterioară a pozițiilor de start și completarea munițiilor pe instalațiile de lansare.

Una dintre misiunile exercițiului a constat în distribuirea datelor privind indicarea țintelor, în intervalul de distrugere a acestora. Echipajele complexelor Bastion au distus adversarul convențional la limitele îndepărtate, în timp ce echipajele complexelor Bal și Utes au lucrat asupra țintelor apropiate.

Exercițiul s-a desfășurat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor FRMN.

La activități au participat peste 100 de unități de tehnică militară și specială. Personalul subunităților de rachete a efectuat, în timpul exercițiului, aproape 50 de lansări electronice de rachete.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul a fost executat cu participarea unor subunități din cadrul celor două brigăzi de rachete și artilerie de coastă ale Corpului 22 Armată – Simferopol al FRMN. Este vorba despre Brigada 11 Artilerie și Rachete de Coastă – Anapa și Brigada 15 Artilerie și Rachete de Coastă – Sevastopol.

Brigada de pe litoralul caucazian a existat în organica FRMN și înainte de anul 2014 și este structurată în trei divizioane mobile de rachete și artilerie de coastă dotate cu complexe Bastion, Bal și Bereg.

Brigada din Crimeea a fost formată în anul 2014, după integrarea peninsulei în Federația Rusă, și dispune de trei divizioane mobile de rachete, două cu complexe Bastion și unul cu complexe Bal, precum și de un divizion de rachete staționar, cu complexe Utes.

Probabil, exercițiul a fost executat pe fondul prezenței în Marea Neagră a unei grupări navale a NATO (SNMG2).

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s