În Peninsula Crimeea, a început executarea unui exercițiu al Aviației și Apărării Antiaeriene

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 03.04.2020, echipaje ale avioanelor Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), împreună cu echipaje ale armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaerienă și echipaje ale divizioanelor de rachete antiaeriene S-400 dislocate în Peninsula Crimeea participă la un exercițiu cu dublă partidă al Aviației și Apărării Antiaeriene a regiunii.

Exercițiul se desfășoară sub conducerea comandantului Trupelor Regiunii Militare Sud, general colonel Aleksandr Dvornikov.

Activitățile de instrucție și luptă se desfășoară în mai multe etape, pe timpul cărora piloții exersează organizarea îndeplinirii misiunilor cu scopuri ofensive și defensive.

Potrivit planului exercițiului forțele de Aviație și Apărare Antiaeriană dislocate în Crimeea îndeplinesc misiuni de apărare antiaeriană a peninsulei, în timp ce Aviația dislocată pe aerdromurile de pe teritoriul Federației Ruse execută misiuni cu caracter ofensiv.

Subunitățile aflate în ofensivă încearcă să câștige supremația aeriană și execută atacuri cu rachete și bombe asupra unor poziții țintă amplasate în poligonul intercategorii Opuk din Crimeea.

Echipajele avioanelor FRMN și Regiunii Militare Sud de pe aerodromurile din Crimeea, aflate în apărare, asigură acoperirea complexelor de rachete antiaeriene S-400 Triumf și îndeplinesc misiuni de respingere a unui atac masiv cu rachete de aviație al adversarului convențional.

La rândul lor, serviciile de pe aerodromuri ale părților aflate în confruntare în cadrul exercițiului asigură, în diverse moduri, refacerea capacității de luptă a tehnicii de aviație și personalului navigant, cu utilizarea unor metode nestandardizate.

Acțiunile practice ale forțelor sunt urmărite cu ajutorul complexelor de control obiectiv, în raionul de întrebuințare în luptă. Analiza datelor primite de la mijloacele de control va fi folosită de conducerea Regiunii Militare Sud în timpul evaluării eficienței acțiunii forțelor.

La exercițiul cu dublă partidă al Aviației și Apărării Antiaeriene a Regiunii Militare Sud participă peste 20 de avioane, inclusiv avioane de vânătoare multirol Su-30SM, bombardiere de front Su-24M și avioane de asalt Su-25SM.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Activitățile desfășurate în Crimeea au loc în ultima zi a exercițiului de conducere a Aviației și Apărării Antiaeriene a Regiunii Militare Sud, care este planificat pentru perioada 30 martie – 03 aprilie 2020.

În total, la exercițiu participă peste 100 de avioane și elicoptere. În prima parte a acestuia, au fost desfășurate activități de scoatere a aviației de sub atacul adversarului convențional de pe aerodromurile de dislocare din Regiunea Rostov, zona Kuban a Ținutul Krasnodar și Crimeea. Aceasta a fost redislocată pe aerodromuri operative din Regiunea Astrakhan.

Sub conducerea generalului colonel Aleksandr Dvornikov, grupările de aviație și apărare antiaeriană au executat o operație aeriană, cu scopuri ofensive și defensive, pe un teritoriu situat de la Crimeea și până la Regiunea Astrakhan.

Surse: mil.ru, militarynews.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s