Fregata Amiral Gorshkov a Flotei ruse de Nord va fi supusă unui proces de modernizare parțială

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 02.04.2020, fregata Amiral Gorshkov, Proiect 22350, a ieșit din Severomorsk în Marea Barents. Nava se deplasează către Baza Navală din Severodvinsk, unde va fi supusă unui proces de întreținere și modernizare parțială a sistemelor și mecanismelor.

După încheierea lucrărilor tehnice, fregata va fi testată în poligoane de pregătire pentru luptă din Marea Albă.

În timpul transferului dintre baze, echipajul navei va îndeplini misiuni de pregătire navală, având planificate activități de apărare antiaeriană și antisubmarin, precum și acțiuni de luptă pentru vitalitatea navei, pe timpul traversării mării.

Fregata Amiral Gorshkov este cea mai modernă navă de luptă a Flotei de Nord. Aceasta a fost construită la Șantierul Naval Nordic din Sankt Petersburg și a fost introdusă în dotarea flotei în iulie 2018.

Recent, o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial a declarat pentru agenția de presă Tass că, în cursul anului 2020, fregata va efectua mai multe lansări pentru testarea noii rachete hipersonice Zircon.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, fregata Amiral Gorshkov are anumite probleme tehnice, care s-au manifestat încă de la sfârșitul anului 2019. Nava a amânat atunci prima lansare a rachetei hipersonice Zircon, iar reprezentanții flotei au anunțat că aceasta nu s-a realizat din cauza vremii nefavorabile.

Lucrările tehnice de la bordul fregatei se vor desfășura, probabil, pentru o perioadă de maxim câteva săptămâni.

Surse: mil.ru, militarynews.ru, tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s