Avioane Su-34 și Su-30SM din sudul Federației Ruse vor desfășura, pentru prima dată, dueluri aeriene

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 10.04.2020, că echipaje ale avioanelor de vânătoare-bombardament Su-34 și avioanelor de vânătoare Su-30SM aparținând regimentelor de aviație din Regiunea Rostov vor executa, pentru prima dată, zboruri comune, cu elemente de luptă aeriană, în cadrul verificării de control asupra perioadei de instrucție de iarnă.

Avioanele de vânătoare-bombardament Su-34 vor îndeplini rolul adversarului convențional și vor desfășura atacuri, cu întrebuințarea mijloacelor de suprimare radioelectronică. În acest timp, echipajele avioanelor de vânătoare Su-30SM vor trebui să le descopere în aer și să le distrugă la limitele îndepărtate.

Rezultatele luptelor aerine vor fi evaluate cu ajutorul mijloacelor de control obiectiv instalate pe fiecare avion. Analiza datelor va permite stabilirea echipajului care a executat primul atacul de precizie asupra adversarului.

În total, la zborurile comune vor participa peste 10 echipaje ale avioanelor de tip Su-34 și Su-30SM. Fiecare dintre acestea va efectua cel puțin șapte ieșiri-avion.

Duelurile aeriene ale echipajelor le permit piloților să-și perfecționeze măiestria aeriană și să elaboreze noi proceduri tactice, nestandardizate, de ducere a luptei aeriene moderne.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Antrenamentele comune ale avioanelor din compunerea Aviației Operativ-Tactice a Regiunii Militare Sud se desfășoară în cadrul Diviziei 1 Aviație Mixtă – Krymsk aparținând Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Avioanele de vânătoare-bombardament Su-34 provin de la Regimentul 559 Aviație de Bombardament – Morozovsk, iar avioanele de vânătoare Su-30SM aparțin Regimentului 31 Aviație de Vânătoare – Millerovo.

Verificarea de control asupra perioadei de instrucție de iarnă se desfășoară în cadrul Regiunii Militare Sud, în perioada 30 martie – 26 aprilie.

În ultimul timp, Forțele Armate ale Federației Ruse au trecut la implementarea pe scară largă a duelurilor în procesul de pregătire pentru luptă. Această formă de pregătire este întrebuințată în cadrul celor trei categorii de Forțe Armate, respectiv Forțe Terestre (dueluri de artilerie), Forțe Aeriene (dueluri de aviație) și Forțe Navale (dueluri între submarine). De asemenea, proceduri similare sunt desfășurate și în cadrul Aviației Forțelor Navale.

În Marea Neagră, în cadrul FRMN, au fost semnalate chiar dueluri mixte, între nave de luptă și avioane ale Aviației navale.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s