Echipajele fregatelor FRMN sosite la Sevastopol din Marea Mediterană au intrat în carantină

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 10.04.2020, că fregatele Amiral Makarov și Amiral Essen ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) s-au întors la Sevastopol, după un marș de lungă durată în Marea Mediterană, dar, deocamdată, nu pot intra în baza navală.

Conducerea FRMN le-a cerut marinarilor, care au intrat în contact cu străinii în timpul navigației, să rămână în carantină la ancoră și să nu se apropie de țărm, până nu este clar dacă tot echipajul este sănătos.

Normele pentru carantină sunt la fel pentru toată lumea. Atât navele civile, cât și cele militare, ca în cazul celor două fregate, care revin din zona maritimă îndepărtată, trebuie să petreacă în izolare 14 zile. Dacă în acest interval nu vor apărea persoane bolnave în rândul membrilor echipajelor, fregatele Amiral Makarov și Amiral Essen vor putea reveni la dana de dislocare permanentă.

La sfârșitul lunii martie, cele două fregate ale FRMN au făcut o escală într-un port străin pentru completarea rezervelor materiale. În acest fel, stocurile de alimente și alte mijloace materiale se încadrează în normele stabilite, iar acest fapt permite echipajelor să rămână la bord până la sfârșitul măsurilor de carantină.

După intrarea în Sevastopol, pentru personal este planificată o odihnă scurtă, iar pentru nave întreținerea tehnică și completarea rezervelor. Ulterior, echipajele vor continua să îndeplinească misiunile planificate de pregătire pentru luptă.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Pentru echipajele fregatelor Amiral Makarov și Amiral Essen ale FRMN, cele 14 zile de carantină se calculează de la ieșirea din portul străin, probabil portul Limassol din Cipru. Dacă escala a fost efectuată la sfârșitul lunii martie, înseamnă că au trecut deja aproximativ 10 zile, iar la jumătatea săptămânii viitoare acestea vor putea intra în port.

Fregatele aparțin Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol din cadrul FRMN. Acestea au îndeplinit misiuni în Marea Mediterană, în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse. Fregata Amiral Essen s-a aflat în Marea Mediterană din luna decembrie 2019, iar fregata Amiral Makarov de la sfârșitul lunii februarie.

În prezent, în Marea Mediterană se află cea de-a treia fregată Proiect 11356 a FRMN, respectiv Amiral Grigorovici. Probabil, într-un interval de două-trei luni, aceasta va fi înlocuită de fregata Amiral Makarov.

Surse: mil.ru, militarynews.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s