Elicoptere Ka-27PL ale FRMN au executat un exercițiu de căutare a unui submarin în Marea Neagră

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 11.04.2020, elicoptere ale Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a flotei au desfășurat un exercițiu de căutare a unui submarin al adversarului convențional.

Pe timpul exercițiului, elicopterele Ka-27PL au decolat de pe unul din aerodormurile dislocate în peninsula Crimeea și au luat curs către raionul indicat de căutare.

După inspectarea vizuală a raionului, echipajele elicopterelor Ka-27PL au coborât stațiile hidroacustice, care sunt capabile să descopere submarinul sub apă și să-i stabilească coordonatele. Informațiile de la stațiile hidroacustice au fost transmise în mod operativ la punctul de conducere și la navele forțelor de căutare a submarinelor.

Rolul submarinului adversarului convențional a fost jucat de echipajul submarinului Kolpino al FRMN.

Exercițiile de acest tip reprezintă una dintre etapele de pregătire a echipajelor elicopterelor Aviației navale a FRMN și se desfășoară în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor flotei.

Submarinele Ka-27PL sunt destinate pentru căutarea, descoperirea și urmărirea submarinelor și pentru transmiterea datelor de la fața locului către navele antisubmarin ale flotei.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, la exercițiu au participat două elicoptere antisubmarin de tip Ka-27PL. Acestea aparțin Regimentului 318 Aviație Mixtă – Kacha din cadrul Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a FRMN.

Este interesant de remarcat faptul că pe mare s-a aflat din nou submarinul Kolpino al FRMN. Acesta este singurul din cele trei submarine ale FRMN aflate în Marea Neagră care a desfășurat activități de pregătire pentru luptă pe mare de la începutul anului. Submarinele Veliky Novgorod și Rostov pe Don continuă să rămână în bazele navale, radicând semne de întrebare privind starea de funcționare a acestora. Deși echipajele celor două submarine s-au pregătit în facilitățile flotei, acestea nu au ieșit pe mare în ultimul timp.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s