Complexe Iskander din vestul Federației Ruse au executat lansări electronice grupate de rachete

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 12.04.2020, în Regiunea Ivanovo, echipaje ale complexelor de rachete operativ-tactice Iskander aparținând marii unități de rachete a armatei de tancuri au executat lansări electronice grupate de rachete, în cadrul verificării de control asupra perioadei de instrucție de iarnă.

Militarii marii unități de rachete au îndeplinit, în timpul activităților de control, peste 20 de misiuni introductive. Particularitatea verificării coeziunii echipajelor a constat în executarea unui element complex, respectiv lansarea simultană a mai multor rachete, pe traiectorii diferite, pentru distrugerea unor ținte foarte bine protejate. După executarea lansărilor electronice de rachete, echipajele de luptă au efectuat schimbarea operativă a raionului de poziție.

În urma întrebuințării de către adversar a armelor de distrugere în masă, subunitățile de protecție RCB (de radiații, chimică și biologică) au efectuat decontaminarea specială a mijloacelor de protecție individuală, echipamentelor, mijloacelor radioelectronice, armamentelor și tehnicii speciale. Ulterior, militarii au întrebuințat stația ARS-14KM pentru degazarea și dezinfecția porțiunilor de teren în care au fost îndeplinite misiunile.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Complexele de rachete Iskander participante la activități aparțin Brigăzii 112 Rachete – Shuya a Armatei 1 Tancuri – Bakovka din cadrul Regiunii Militare Vest.

Trupele regiunii includ patru brigăzi de rachete Iskander, astfel:

– trei brigăzi în cadrul Forțelor Terestre (câte una pentru fiecare armată de arme întrunite): Brigada 26 Rachete – Luga / Armata 6 arme întrunite – Agalatovo, Brigada 112 Rachete – Shuya / Armata 1 Tancuri – Bakovka și Brigada 448 Rachete – Kursk / Armata 20 arme întrunite – Voronezh;

– o brigadă în cadrul Forțelor Navale: Brigada 152 Rachete – Cherniakhovsk a Corpului 11 Armată – Kaliningrad al Flotei din Marea Baltică.

În total, Forțele Armate ale Federației Ruse dispun de 13 brigăzi de rachete Iskander: 12 brigăzi ale Forțelor Terestre și una a Forțelor Navale.

Pe Regiuni Militare, brigăzile de rachete Iskander sunt dispuse astfel: patru în Regiunea Militară Vest, trei în Regiunea Militară Sud, două în Regiunea Militară Centru și patru în Regiunea Militară Est.

În perspectivă, este posibilă înființarea încă unei brigăzi de rachete Iskander în cadrul Forțelor Navale, pentru Corpul 22 Armată – Simferopol al Flotei ruse din Marea Neagră.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s