Dragoare ale FRMN desfășoară exerciții în acvatoriul Mării Negre

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 15.04.2020, că, în cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), se desfășoară un exercițiu tactic de control al marii unități de nave de pază a raionului maritim aparținând Bazei Navale Crimeea.

În cadrul primei etape a exercițiului, echipajele dragoarelor maritime Ivan Golubets și Zhelezniakhov au desfășurat antrenamente de pregătire de urgență a navelor pentru luptă și marș, cu verificarea mecanismelor acestora.

De asemenea, în cadrul exercițiului, marinarii au exersat algoritmi de acțiune în timpul luptei pentru vitalitatea navei, în cazul izbucnirii unui incendiu în unul dintre compartimente sau descoperirii unei găuri în coca navei, pe unde pătrunde apa în interior.

Pe timpul celei de-a doua etape a exercițiului, în unul dintre poligoanele de pregătire pentru luptă din Marea Neagră, echipajele dragoarelor vor îndeplini misiuni de plantare a minelor de exercițiu, vor executa căutarea și selectarea minelor adversarului convențional, cu întrebuințarea tralelor de mare adâncime cu contact și fără contact.

Exercițiul tactic de control se desfășoară în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul tactic de control se desfășoară în cadrul Brigăzii 68 Nave Pază Raion Maritim – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol a FRMN.

Brigada este structurată în:

– Grupul 149 Tactic Nave Antisubmarin;

– Grupul 150 Tactic Dragoare;

– Detașamentul 102 Destinație Specială (pentru lupta cu forțele și mijloacelor de diversiune submarină ale adversarului);

– Baza de coastă și punct al serviciului de radă.

În compunerea Grupului 150 Tactic Dragoare se află două dragoare noi (Ivan Antonov și Vladimir Emilianov), precum și trei dragoare vechi (Ivan Golubets, Kovrovets și Turbinist).

Dragorul Zhelezniakov aparține Bazei Navale – Novorossiysk și face parte din cea de-a doua brigadă de nave pentru paza raionului maritim din cadrul FRMN, respectiv Brigada 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk.

Este posibil ca dragorul să fie deplasat la Sevastopol, în vederea pregătirii pentru îndeplinirea de misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană. În cadrul acesteia se află în permanență un dragor al FRMN, dislocat prin rotație din Bazele Navale de la Sevastopol și Novorossiysk. În prezent, în misiune se află dragorul Ivan Antonov.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s