Forțe și mijloace ale FRMN au distrus o grupare navală a adversarului, în acvatoriul Mării Negre

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 16.04.2020, în timpul unui exercițiu desfășurat în acvatoriul Mării Negre, avioane de luptă și un submarin din compunerea flotei au distrus o grupare navală a adversarului convențional.

“Echipaje ale bombardierelor de front Su-24M aparținând Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a FRMN și submarinul Kolpino din compunerea marii unități de submarine au executat un exercițiu comun privind executarea unui atac cu rachete și bombe asupra unui detașament de nave al adversarului convențional în Marea Neagră”, se arată în comunicatul de presă.

Detașamentul de nave al adversarului a fost imitat de fregata Amiral Essen și nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo. Navele au fost descoperite de drone Forpost și Orlan, care au asigurat indicarea țintelor pentru avioane și submarin. Echipajul submarinului Kolpino a executat un atac asupra adversarului cu rachete de croazieră, efectuând lansări electronice de rachete, iar echipajele avioanelor Su-24M au simulat lansarea de bombe.

De asemenea, piloții au exexutat în timpul exercițiilor manevre de evitare a mijloacelor de apărare antiaeriană de pe nave, iar marinarii de pe submarin au întreprins manevre de ieșire de sub un posibil atac cu întrebuințarea de armamente antisubmarin.

După cum a anunțat anterior Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse, pe 13 aprilie, la ora 18.30 (ora Moscovei), distrugătorul Porter al Forțelor Navale ale SUA, dotat cu rachete dirijate, a traversat Strâmtorile Dardanele și Bosfor și a intrat în Marea Neagră. Activitățile desfășurate de acesta în regiune sunt monitorizate de forțe și mijloace ale FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Cu siguranță, exercițiul desfășurat în cadrul FRMN are loc pe fondul prezenței în Marea Neagră a distrugătorului american Porter, care este dotat cu rachete de croazieră Tomahawk și face parte din sistemul Aegis de apărare antirachetă.

Probabil, foțele și mijloacele FRMN participante la exercițiu sunt implicate în monitorizarea directă a activităților desfășurate de distrugătorul american în Marea Neagră.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s