Nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo a FRMN va îndeplini misiuni în Marea Mediterană

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 21.04.2020, nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo a început traversarea Strâmtorilor Bosfor și Dardanele.

Echipajul navei efectuează transferul planificat de la Sevastopol în Marea Mediterană, unde va intra în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din zona maritimă îndepărtată.

Pe timpul traversării mării, echipajul navei a desfășurat un complex de exerciții navale.

Este planificat ca, încă din cursul zilei de astăzi, nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo să intre în compunerea Grupării navale operative din Marea Mediterană.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo aparține Brigăzii 41 Vedete Purtătoare de Rachete – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol a FRMN.

Nava Proiect 21631 a fost introdusă în dotarea FRMN pe 10.12.2018, fiind una din cele trei nave de acest tip din compunerea flotei și una din cele 14 platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr.

Probabil, nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo va înlocui în Marea Mediterană nava de patrulare Dmitri Rogachev a FRMN, care se află în regiune de la sfârșitul lunii ianuarie 2020.

Astfel, Federația Rusă va păstra în cadrul Grupării navale operative patru platforme purtătoare de rachete Kalibr, respectiv fregata Amiral Grigorovici, care asigură și conducerea grupării, submarinele Krasnodar și Novorossiysk și nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo.

Surse: mil.ru, militarynews.ru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s