Sisteme antiaeriene S-400 ale FRMN au acoperit obiective economice importante împotriva atacurilor aeriene

Șeful Departamentului asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), Aleksei Rulev, a anunțat că, pe 22.04.2020, echipaje ale sistemelor de rachete antiaeriene S-400 Triumf au executat un exercițiu de apărare a unor obiective economice importante.

“În cadrul FRMN, militari aparținând marii unități de rachete antiaeriene a Regiunii Militare Sud au desfășurat un exercițiu special privind apărarea antiaeriană a unor obiective importante ale sectorului economic civil”, a precizat Rulev.

Potrivit declarațiilor sale, în timpul exercițiului a fost primită o informație privind apropierea inopinată a aviației adversarului convențional, al cărui rol a fost jucat de bombardiere de front Su-24M ale diviziei de aviație mixtă din cadrul armatei de forțe aeriene și apărare antiaeriană a Regiunii Militare Sud.

“Echipajele complexelor S-400 Triumf au exersat algoritmi de acțiune pentru descoperirea și distrugerea adversarului convențional. Țintele aeriene au fost distruse cu ajutorul lansărilor electronice de rachete”, a declarat Rulev.

Acesta a menționat că, în cadrul exercițiului, complexele de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir au executat acoperirea pozițiilor sistemelor S-400 împotriva atacurilor cu rachete ale adversarului convențional.

Sistemul de rachete antiaeriene S-400 Triumf este dezvoltat și produs de concernul aerocosmic Almaz-Antey și este destinat pentru distrugerea avioanelor din cadrul Aviației Strategice și Aviației Tactice, a rachetelor balistice, a țintelor hipersonice și altor mijloace de atac aerian, în condiții de contraacțiune radioelectronică și de altă natură. Sistemul S-400 este capabil să distrugă ținte aerodinamice la o distanță de până la 400 de kilometri.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În Crimeea sunt dislocate două regimente de rachete antiaeriene, respectiv Regimentul 12 Rachete Antiaeriene – Sevastopol și Regimentul 18 Rachete Antiaeriene – Feodosia, care fac parte din Divizia 31 Apărare Antiaeriană – Sevastopol a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don a Regiunii Militare Sud.

Fiecare regiment de rachete antiaeriene include câte două divizioane de rachete antiaeriene S-400 și un divizion de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S. Divizioanele de rachete antiaeriene S-400 ale Regimentului 12 sunt dislocate la Sevastopol și Evpatoria, iar cele ale Regimentului 18 la Feodosia și Dzhankoy.

Pe lângă cele patru divizioane de rachete antiaeriene ale Diviziei 31, în Crimeea se mai află dislocat încă un divizion de rachete antiaeriene S-400, amplasat în apropierea localității Kerci. Acesta are ca misiune principală apărarea Podului Crimeea peste Strâmtoarea Kerci împotriva unui atac aerian. Se pare că divizionul face parte din compunerea Regimentului 18 Rachete Antiaeriene – Feodosia.

Trebuie precizat faptul că, recent, FRMN a preluat responsabilitățile de apărare antiaeriană asupra Peninsulei Crimeea. În acest fel, cu toate că Divizia 31 Apărare Antiaeriană – Sevastopol face parte, din punct de vedere structural, din Armata 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don, din punct de vedere operativ se subordonează Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a FRMN.

Probabil, același lucru se întâmplă și cu Divizia 27 Aviație Mixtă – Belbek aparținând Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don a Regiunii Militare Sud.

Avioanele Su-24M participante la exercițiu aparțin Regimentului 37 Aviație Mixtă – Gvardeiskoe din cadrul diviziei. Pe lângă acesta, în compunerea Divizia 37 se mai află Regimentul 38 Aviație de Vânătoare – Belbek și Regimentul 39 Elicoptere – Dzhankoy.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s