Ministerul rus al Apărării a primit două bombardiere strategice Tu-160, după modernizare

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 23.04.2020, că două bombardiere strategice de tip Tu-160 au fost predate militarilor ruși, după modernizare.

“Specialiștii Reprezentanței Militare 264 a Ministerului rus al Apărării au recepționat la Întreprinderea de Aviație S.P. Gorbunov din Kazan (filială a companiei Tupolev din cadrul Corporației Întrunite Constructoare de Avioane a Rosteh) bombardierele strategice de tip Tu-160 denumite Ivan Yarygin și Vasili Reshetnikov. Pe aeronave au fost modernizate sistemele de navigație inerțială și de conducere a motoarelor, precum și instrumentele armamentelor, cu întrebuințarea de tehnologii digitale moderne”, se arată în comunicatul de presă.

Lucrările de modernizare a avioanelor vor îmbunătăți caracteristicile tehnico-tactice ale acestora și vor crește eficiența întrebuințării în luptă a mijloacelor de distrugere de aviație.

Reprezentanții Ministerului Apărării au precizat că avioanele au fost supuse unor teste terestre și au efectuat zboruri de control pentru confirmarea eficienței și calității lucrărilor de reparații.

Tu-160 este un avion supersonic strategic purtător de rachete, cu geometria variabilă a aripilor. În anul 2015, s-a anunțat că va fi reluată producerea bombardierelor Tu-160, în varianta modernizată Tu-160M. De asemenea, pe 02 februarie a fost efectuat primul zbor cu prototipul profund modernizat Tu-160M, Igor Sikorsky, realizat pe baza unui avion Tu-160 aflat în exploatare. Acesta a primit noi echipamente de pilotaj și navigației, un complex de comunicații de bord, sisteme de conducere, o stație de radiolocație și un complex de contraacțiune radioelectronică.

Bombardierul Tu-160 este destinat pentru distrugerea cu arme nucleare și convenționale a celor mai importante obiective din adâncimea apărării adversarului. Acesta poate să poarte la bord 12 rachete de croazieră, toate armamentele fiind amplasate în interiorul fuzelajului.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Modernizarea avioanelor de tip Tu-160 cu denumirile Ivan Yarygin și Vasili Reshetnikov a fost una ușoară, acestea fiind operaționale până de curând.

De exemplu, avionul Vasili Reshetnikov a îndeplinit misiuni de zbor deasupra Oceanului Arctic pe 01 februarie 2020. Aceasta a fost una dintre cele mai active bombardiere de tip Tu-160 în ultimii ani.

În prezent, Aviația cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse dispune de 16 bombardiere de tip Tu-160. Toate aceste aeronave vor suferi o modernizare profundă, la versiunea Tu-160M. În același timp, Ministerul rus al Apărării a decis reluarea producerii de bombardiere strategice Tu-160, tot în versiunea Tu-160M. Se estimează că în dotarea Aviației cu rază lungă de acțiune vor fi introduse aproximativ 50 de avioane noi de tip Tu-160M. Un prim contract pentru achiziționarea a 10 bombardiere de acest tip, în valoare de 15 miliarde de ruble fiecare, a fost încheiat, pe 25 ianuarie 2018, între Ministerul rus al Apărării și compania Tupolev. Primul avion nou urmează să fie livrat la trupe în anul 2021.

Surse: mil.ru, militarynews.ru, tass.ru, ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s