În Golful Inkerman din Sevastopol, a început dezafectarea distrugătorului Kerci al FRMN

Sursa a informat că, pe 27.04.2020, la dana Întreprinderii Navale Chermet din Golful Inkerman din Sevatopol, a început dezafectarea navei mari antisubmarin Kerci, Proiect 1134B, a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN).

În urmă cu câteva zile, pe 24.04.2020, nava a fost remorcată din locul său de dislocare permanentă, din Golful Hollandia din Sevastopol, și adusă la dana întreprinderii.

Nava mare antisubmarin Kerci a fost retrasă din înzestrarea FRMN, în luna februarie 2020, când a fost organizată o ceremonie de coborâre a drapelului Forțelor Navale ale Federației Ruse. Tot atunci a fost luată și decizia ca, în luna aprilie, să înceapă dezafectarea acesteia.

În cele două luni care au trecut, specialiștii ruși au continuat “să dezarmeze” nava la dana de dislocare permanentă.

În prezent, în dotarea FRMN se mai află o singură navă de rang I, respectiv crucișătorul purtător de rachete Moscova, care este supus și el unui proces de reparații planificate.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava mare antisubmarin (distrugător) Kerci a făcut parte din Divizia 30 Nave de Suprafață – Sevastopol a FRMN, fiind a doua navă a flotei, după nava amiral, crucișătorul Moscova.

În anul 2014, distrugătorul a fost avariat în urma unui incendiu și, după evaluarea pagubelor produse, reprezentanții Forțelor Navale au decis ca nava să nu mai fie reparată și să fie retrasă din înzestrare.

Sursa: balabin-1712.livejournal.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s