Presa americană: Federația Rusă și-a prezentat posibilitățile de interceptare a țintelor hipersonice

Publicația americană Military Watch a informat că Trupele de Rachete Antiaeriene ale Federației Ruse au demonstrat, pentru prima dată, posibilitățile sistemului de rachete antiaeriene S-400 Triumf de a intercepta ținte hipersonice.

Se presupune că interceptarea simulatorului unui focos de rachetă balistică a fost efectuată cu întrebuințarea unei rachete antiaeriene dirijate cu rază lungă de acțiune de tip 40H6E. În prezent, aceasta este singura rachetă rusească ce poate distruge ținte aflate în mișcare, la o viteză de 14 Mach. În afară de sistemul S-400, se pare că această rachetă este compatibilă și cu sistemul de rachete antiaeriene S-300V4.

Racheta de tip 40H6E poate distruge ținte aerodinamice, balistice și hipersonice. Altitudinea minimă de distrugere a țintei este de 10 metri, iar distanța minimă de cinci kilometri. Distanța maximă de distrugere a focoaselor rachetelor balistice cu rază medie de acțiune este de 15 kilometri, iar distanța maximă de distrugere a țintelor aerodinamice de până la 400 de kilometri.

Se estimează că această rachetă, împreună cu alte rachete cu bătaie de până la 600 de kilometri, va fi întrebuințată și de sistemul de rachete antiaeriene S-500 Prometheus, care ar trebui să ajungă în dotarea trupelor până la sfârșitul anului 2020. Producerea sistemelor S-500 a început în anul 2018, iar în prezent acestea se află în faza finală de testare.

Spre deosebire de S-400, noile sisteme de rachete antiaeriene S-500 vor putea distruge ogive ale rachetelor balistice intercontinentale strategice, precum și ținte hipersonice de perspectivă. Se presupune că, în următorii câțiva ani, racheta 40H6E va putea fi integrată și în sistemele de rachete antiaeriene S-400 existente, fapt ce va conduce la întărirea posibilităților de luptă ale acestora.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Trupele de Rachete Antiaeriene ale Federației Ruse se antrenează încă din anul 2018 pentru distrugerea țintelor hipersonice, cu toate că, deocamdată, cu excepția armatei ruse, nimeni nu are în dotare astfel de rachete.

Pentru imitarea țintelor hipersonice, în Federația Rusă a fost dezvoltat complexul Favorit-PM, care include un punct de conducere și câteva instalații de lansare ale complexului S-300, fiecare dintre acestea având câte patru rachete.

Din punct de vedere tehnic, acesta poate să lanseze, simultan, până la 16 rachete, care pot imita avioane, rachete de croazieră și rachete balistice. În rachete-țintă au fost transformate rachetele 5V55 ale sistemului de rachete antiaeriene S-300PS. După modernizare, racheta-țintă este capabilă ca, într-un interval de timp scurt, să dezvolte o viteză hipersonică de peste 7.000 de kilometri pe oră. În prezent, nici avioanele de vânătoare de generația a cincea și nici rachetele de croazieră nu sunt capabile să atingă o astfel de viteză.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s