Shroeder: Niciun președinte rus nu va returna Crimeea Ucrainei

În cadrul unui interviu acordat gazetei germane Der Tagesspiegel, fostul cancelar, Gerhard Shroeder, a declarat că este convins că Federația Rusă nu va mai returna niciodată Peninsula Crimeea către Ucraina.

“Niciun președinte rus nu va da Crimeea înapoi Ucrainei”, a precizat Shroeder.

Fostul cancelar german a vorbit în acest context depre lipsa de sens a sancțiunilor occidentale împotriva Federației Ruse. În opinia sa, Uniunea Europeană ar trebui să ridice sancțiunile impuse statului rus, în urma reunificării Crimeii cu Federația Rusă.

Declarațiile făcute de Gerhard Shroeder au determinat o reacție furibundă a ambasadorului Ucrainei în Germania, Andrei Melnik.

“Declarațiile nerușinate ale lui Schroeder despre sancțiuni și Crimeea sunt doar un strigăt de disperare din partea principalului lobby-ist al Kremlinului, care pierde teren. Nici această ultimă artilerie grea nu va ajuta. Ucraina apreciază poziția concretă a Berlinului privind menținerea sancțiunilor și nerecunoașterea anexării”, a scris Melnik pe contul său de Twitter.

De asemenea, Melnik i-a sugerat lui Schroeder să facă un pariu că Peninsula Crimeea se va întoarce, cu siguranță, în Ucraina. “Aș dori să fac cu acest ex-politician și lobby-ist de top al Kremlinului, în vârstă de 76 de ani, un fel de pariu: Crimeea se va întoarce cu siguranță în sânul mamei Ucraina chiar în timpul vieții sale. Acest lucru este la fel de evident ca și faptul că soarele răsare în est și apune în vest”, a spus Melnik într-un interviu acordat agenției naționale de știri ucrainene Ukrinform.

Surse: topwar.ru, topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s