Reparațiile la crucișătorul Moscova al FRMN vor mai dura câteva săptămâni

Nava amiral a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), crucișătorul purtător de rachete Moscova, se află în continuare în reparații la Sevastopol. În cadrul activităților planificate de restabilire a capabilităților tehnice, pe 21.04.2020, nava a fost adusă la docul uscat al societății Complexul Naval Industrial din Sevastopol.

Timp de câteva săptămâni, specialiștii întreprinderii, în cooperare cu reprezentanți ai Șantierului Naval numărul 13 al Ministerului Apărării, vor efectua repararea la doc a crucișătorului, care va include verificarea părții subacvatice a navei, precum și a sistemelor și mecanismelor de marș. Se estimează ca reparațiile crucișătorului să se incheie în luna iunie, după care se va trece la testele de marș. Astfel, în cursul anului 2020, crucișătorul Moscova urmează să revină, după o lungă perioadă de inactivitate, în compunerea forțelor gata de luptă permanent.

Este interesant de remarcat faptul că nava se află pentru a doua oară la docul uscat al societății Complexul Naval Industrial. În cadrul pregătirilor pentru executarea unui marș de instrucție în Oceanul Indian, crucișătorul a fost adus la docul societății în anul 2003. La acea vreme, societatea Complexul Naval Industrial era singura din Sevastopol capabilă să asigure repararea navei. Docul de bază PD-30 al Șantierului Naval numărul 13 a fost dat în exploatare în anul 2018.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Crucișătorul purtător de rachete Moscova aparține Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol, fiind singura navă de rang I din compunerea FRMN.

Nava nu mai este operațională de la începutul anului 2016, când a revenit la Sevastopol, în urma unei misiuni îndeplinite, timp de câteva luni, în estul Mării Mediterane.

Reprezentanții FRMN au anunțat recent că, în vara acestui an, crucișătorul Moscova se va întoarce în misiune în zona coastelor Siriei.

Sursa: balabin-1712.livejournal.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s