Avioane de asalt Su-25SM din sudul Federației Ruse au participat la un exercițiu tactic de zbor

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 27.05.2020, în zona Kuban a Ținutului Krasnodar, a fost executat un exercițiu tactic de zbor cu echipajele avioanelor de asalt Su-25SM aparținând regimentului de aviație al Armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană.

La exercițiu au participat aproape 100 de militari din cadrul Regiunii Militare Sud și au fost implicate aproximativ 20 de avioane de asalt modernizate de tip Su-25SM și Su-25SM3, precum și aproximativ 50 de unități de tehnică militară specială.

Pe timpul uneia dintre etapele exercițiului, piloții au efectuat redislocarea pe un aerodrom de rezervă, aflat la o distanță de peste 800 de kilometri. Pentru aceasta, subunitățile serviciilor de la sol au trebuit să îndeplinească misiuni complexe de asigurare a unor comunicații sigure, de control de radiolocație a zborurilor aviației pe traiectele stabilite, de furnizare a informațiilor de radiolocație la punctele de conducere a luptei, precum și de pregătire a pistei de decolare/aterizare, de aprovizionare a aeronavelor și de mascare a tehnicii de aviație și a mijloacelor terestre de asigurare.

În cadrul etapei principale a exercițiului tactic de zbor, echipajele escadrilelor de aviație au distrus ținte care imitau elicoptere și obiective ale Aviației Forțelor Terestre a adversarului convențional, în poligonul Arzgir din ținutul Stavropol. De asemenea, acestea au efectuat elemente complexe de pilotaj, la viteze cuprinse între 300 și 800 de kilometri pe oră, la altitudini de la 1.500 la 3.000 de metri.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul tactic de zbor a fost executat în cadrul Regimentului 960 Aviaței de Asalt – Primorsko-Akhtarsk din cadrul Diviziei 4 Aviație Mixtă – Marinovka a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don. În compunerea acestuia se află două escadrile de aviație dotate cu avioane Su-25SM și Su-25SM3.

Probabil, în timpul exercițiului, tehnica de aviație a fost redislocată pe aerodromul din Budennovsk, unde se află cel de-a doilea regiment de aviație de asalt din cadrul Aviației Tactice a Regiunii Militare Sud. Este vorba despre Regimentul 368 Aviație de Asalt aparținând Diviziei 1 Aviație Mixtă – Krymsk.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s