În luna iunie 2020, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse vor primi ultimele patru avioane Su-34

Agenția de presă rusă Interfax a informat, pe 30.05.2020, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că, în luna iunie, este planificată livrarea către Ministerul Apărării a ultimelor patru avioane de bombardament Su-34, în baza contractului din 2012.

“Conform contractului aflat în vigoare cu Ministerul rus al Apărării pentru achiziționarea a 92 de avioane Su-34, au mai rămas de livrat patru aeronave. Este planificat ca acestea să fie furnizate Forțelor Aerocosmice în luna iunie 2020”, a precizat sursa.

În prezent, bombardierele Su-34 în versiunea de bază sunt produse de Întreprinderea de aviație din Novosibirsk (filială a Sukhoi, parte a Corporației întrunite constructoare de avioane).

Anterior s-a anunțat că, la începutul lunii iunie, se așteaptă semnarea unui nou contract pentru livrarea către Forțele Aerocosmice a versiunii modernizate a avionului Su-34, respective Su-34M.

“Se estimează că noul contract cu Ministerul Apărării pentru 76 de bombardiere modernizate Su-34M va fi semnat în scurt timp, probabil în cursul săptămânii viitoare”, a spus sursa.

Avioanele Su-34M vor primi noi mijloace de distrugere de aviație și vor fi dotate cu sisteme noi de război electronic.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Până în prezent, Ministerul rus al Apărării și compania Sukhoi au încheiat două contracte pentru achiziționarea de bombardiere de tip Su-34 pentru Forțele Aerocosmice. Astfel, în 2008, au fost contractate 32 de avioane Su-34, iar în 2012, alte 92 de aeronave.

Întreprinderea de aviație din Novosibirsk a livrat, în total, Forțelor Aerocosmice un număr de 120 de bombardiere de front de tip Su-34. Cu acestea au fost formate 10 escadrile de aviație, care includ câte 12 avioane fiecare. Nouă dintre escadrile sunt incluse în patru regimente de aviație de bombardament (câte unul în fiecare Regiune Militară). Cu excepția regimentului din Regiunea Militară Sud, care dispune de trei escadrile, celelalte regimente au în compunere câte două escadrile de aviație. A zecea escadrilă face parte din Centrul de instrucție de la Lipetsk.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s