În cadrul FRMN, a fost efectuat un bilanț al navigației în perioada de instrucție de iarnă

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat, pe 31.05.2020, că, în cadrul flotei, a fost efectuat un bilanț în ceea ce privește navigația navelor în perioada de instrucție de iarnă.

Din acesta rezultă că navigația (perioada petrecută de echipajul nave pe mare, fără intrarea în port) navelor și vedetelor FRMN a crescut cu 33% față de aceeași perioadă a anului 2019.

Echipajele navelor FRMN s-au aflat pe mare aproximativ 2.000 de zile, în timpul cărora au parcurs aproape 130.000 de mile marine.

Intensificarea navigației forțelor FRMN este legată de creșterea numărului de marșuri efectuat de nave și vedete în cadrul îndeplinirii misiunilor stabilite în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

De asemenea, creșterea acestui indicator se datorează și introducerii în înzestrare a unor nave noi. În dotarea FRMN au fost introduse o serie de nave moderne de luptă și auxiliare, ce, în scurt timp, au îndeplinit misiuni de curs pentru obținerea accesului la activitățile de pregătire pe mare, după care au început să desfășoare activități de instrucție și marșuri de lungă durată.

Numai în anul 2019, în compunerea FRMN au intrat șapte nave și vedete de luptă noi, între care nava de patrulare Dmitri Rogachev, nava mică purtătoare de rachete Ingushetia, dragoarele Ivan Antonov și Vladimir Emelianov, precum și trei vedete de desant. Flota auxiliară a fost completată cu patru nave noi de asigurare, între care remorchere maritime și de radă, un remorcher de salvare și o macara plutitoare autopropulsată.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Zona de responsabilitate a FRMN include trei mări, respectiv Marea Neagră, Marea Azov și Marea Mediterană.

Astfel, datorită faptului că Gruparea navală operativă a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană se află în zona de responsabilitate a FRMN, această flotă asigură majoritatea navelor de luptă și auxiliare din compunerea acesteia. În anul 2020, pentru prima dată de la reînființarea grupării în anul 2013, navele acesteia provin în exclusivitate de la FRMN. În anii anteriori, la aceasta participau mai multe nave de luptă de la alte flote, în special de la Flota din Marea Baltică și Flota de Nord.

Modificarea structurii grupării a fost facilitată și de faptul că FRMN dispune în prezent de cele mai multe platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr, respectiv 14.

Ca urmare a modernizării înzestrării, realizată într-un ritm susținut după anul 2014, FRMN este capabilă să asigure singură îndeplinirea misiunilor stabilite pentru Forțele Navale în Marea Mediterană.

Trebuie precizat faptul că, în timp ce în anul 2019, în dotarea FRMN au fost introduse 11 nave de luptă și auxiliare, între care două platforme purtătoare de rachete Kalibr, pentru anul 2020 este planificată primirea a 16 nave noi, între care cinci platforme purtătoare de rachete Kalibr.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s