Federația Rusă a verificat sistemul de apărare antiaeriană din Peninsula Crimeea

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 04.06.2020, echipaje ale complexelor de apărare antiaeriană S-400 Triumf și ale complexelor de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S au respins atacurile aviației adversarului convențional, în timpul unui exercițiu desfășurat în Crimeea.

“În cadrul verificării nivelului de pregătire al forțelor și mijloacelor de serviciu ale apărării antiaeriene, echipaje ale avioanelor și elicopterelor FRMN și ale marii unități de aviație a Regiunii Militare Sud au executat un antrenament cu divizioanele de rachete antiaeriene ale sistemului S-400 și cu echipajele complexelor autopropulsate de rachete și artilerie Pantsir”, se arată în comunicat.

În calitate de ținte aeriene au evoluat avioane Su-27, Su-30SM și Su-24, precum și elicoptere Mi-8 și Ka-27. În total, la manevre au participat aproximativ 10 avioane și elicoptere.

“Echipajele de luptă ale complexelor S-400 Triumf și Pantsir au desfășurat activități de descoperire și distrugere a țintelor de control, cu ajutorul lansărilor electronice de rachete (fără trageri practice)”, au informat reprezentanții FRMN.

Sistemul de rachete antiaeriene S-400 a fost dezvoltat și produs de concernul Almaz-Antey și este destinat pentru protecția apărarea eficientă împotriva atacurilor aviației, a rachetelor balistice strategice, de croazieră, tactice și operativ tactice, cu rază medie de acțiune, în condiții de contraacțiune radioelectronică.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În Republica Crimeea sunt dislocate două regimente de rachete antiaeriene, care includ cinci divizioane de rachete antiaeriene S-400 și două divizioane de rachete și atilerie Pantsir-S.

Astfel, Regimentul 12 Rachete Antiaeriene – Sevastopol dispune de două divizioane de rachete antiaeriene S-400, dislocate la Sevastopol și Evpatoria, precum și de un divizion de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S, ale cărui baterii sunt dislocate și la Sevatopol și la Evpatoria.

Regimentul 18 Rachete Antiaeriene – Feodosia include trei divizioane de rachete antiaeriene S-400, dislocate la Feodosia, Dzhankoy și Kerci, precum și de un divizion de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S, ale cărui baterii sunt dislocate în toate cele trei localități în care există complexe S-400.

Ambele regimente de rachete antiaeriene fac parte din organica Diviziei 31 Apărare Antiaeriană – Sevastopol din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don a Regiunii Militare Sud.

Verificarea sistemului de apărare antiaeriană din Crimeea se desfășoară periodic, ținând cont de zborurile executate în Marea Neagră de aeronave ale NATO. De exemplu, pe 29.05.2020, două bombardiere strategice americane de tip B-1B au desfășurat o misiune de patrulare în apele neutre ale Mării Negre, fiind interceptate de avioane de vânătoare rusești de tip Su-27P și Su-30SM, aflate în serviciul de luptă pentru apărarea antiaeriană a Peninsulei Crimeea.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s