Federația Rusă și Turcia au convenit asupra testării comune a unui vaccin pentru coronavirus

Ministrul turc al sănătății, Fakhrettin Koja, a anunțat, pe 03.06.2020, că a convenit cu omologul său rus să colaboreze pentru testarea clinică a unui vaccin împotriva coronavirusului.

Anterior, Koja a purtat o convorbire telefonică cu omologul său rus, Mikhail Murashko, în timpul căreia au ajuns la un acord privind cooperarea sepcialiștilor din cele două state pentru dezvoltarea de vaccinuri și medicamente pentru coronavirus.

“În Turcia, 22 de universități lucrează la dezvoltarea unor vaccinuri împotriva coronavirusului. Patru dintre acestea le-au testat deja pe animale. Pentru a trece la etapa testelor clinice, cadrul unei singure țări nu este suficient. Federația Rusă dezvoltă și ea vaccinuri împotriva coronavirusului și am convenit să colaborăm pentru efectuarea unor teste clinice încrucișate”, a spus Koja.

Potrivit declarațiilor sale, oamenii de știință din Turcia și Federația Rusă vor discuta pe 04.06.2020, în regim de videoconferință, despre dezvoltarea cooperării în acest domeniu.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Cu toate că, în ultima perioadă, între Federația Rusă și Turcia au apărut o serie de divergențe din cauza intereselor diferite din Siria și Libia, se pare că cele două state găsesc resurse pentru continuarea cooperării bilaterale în mai multe domenii.

Astfel, în ceea ce privește cooperarea militară, cele două părți continuă discuțiile pentru livrarea în Turcia a unui lot suplimentar de sisteme de apărare antiaeriană S-400 și a unor avioane de vânătoare de generația a 5-a sau 4++. În același timp, în nordul Siriei, continuă efectuarea unor patrule mixte ale militarilor ruși și turci.

În ceea ce privește dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului, trebuie spus faptul că în ultimele zile, Ministerul rus al Apărării a anunțat testarea, cu success, a unui vaccin pe maimuțe și hamsteri, precum și demararea unui program de testare a acestuia pe 50 de militari voluntari.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s