Navele rusești vor fi dotate cu un nou complex de comunicații de producție autohtonă

Serviciul de presă al corporației de stat Rostekh a anunțat, pe 04.06.2020, că holdingul Roselektonika din cadrul corporației a livrat primul complex de comunicații modernizat pentru navele de suprafață aparținând Forțelor Navale ale Federației Ruse.

“Noul produs reflectă pe deplin nivelul actual de dezvoltare al comunicațiilor radio. Soluțiile tehnice aplicate au permis îmbunătățirea caracteristicilor tehnico-tactice și tehnico-economice ale complexului. De asemenea, au creat bazele necesare dezvoltării ulterioare a tehnologiilor comunicațiilor radio. Arhitectura deschisă va permite adăugarea în mod flexilbil a unor funcții noi și extinderea capabilităților echipamentelor”, se arată în comunicatul de presă, care citează o declarație a lui Vladimir Berezovsky, directorul general al Institutului de Cercetări Științifice din Omsk pentru construcții instrumente, unde se crează acest complex.

Datorită noului complex, sunt asigurate comunicațiile radio între navele de suprafață de orice rang ale Forțelor Navale și centrele de comunicații de coastă, precum și între mijloacele de comunicații ale navelor, submarinelor și avioanelor. Echipamentele permit, de asemenea, organizarea comunicațiilor în regim de videoconferință și transmiterile de date.

În noua modificare a complexului, sistemul de conducere este constituit pe principiul scalabilității, ceea ce permite, dacă este necesar, conectarea la acesta a unor dispozitive suplimentare, precum și extinderea funcționalității sistemelor de asistență computerizată pentru luarea deciziilor de către ofițerii de pe navă.

Complexul include antene navale, antene de comutare, antene de acord, receptoare radio, emițătoare radio și stații radio, toate fiind dezvoltate de institutul din Omsk.

Dotarea navelor cu noile complexe de comunicații se face în cooperare cu Birourile de Proiectare și Construcții Almaz din Sankt Petersburg, Vympel din Nyzhniy Novgorod și Baltsudoproiekt din Sankt Petersburg.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Sursele nu au precizat denumirea noului sistem de comunicații radio, care a început să fie instalat pe navele din cadrul Forțelor Navale ale Federației Ruse. Este posibil să fie vorba despre sistemul de comunicații de nouă generație Uragan-N sau de o versiune îmbunătățită a acestuia.

Surse: tass.ru, tvzvezda.ru, ng.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s