Federația Rusă își întărește trupele pe direcția strategică Vest cu o brigadă de infanterie moto

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 05.06.2020, că Armata 1 Tancuri a fost întărită cu o brigadă de infanterie moto, dislocată în capitala Regiunii Moscova.

“Brigada independentă de infanterie moto Sevastopolskaya a intrat în compunerea Armatei 1 Tancuri a Regiunii Militare Vest, în vederea îndeplinirii de misiuni pentru asigurarea apărării Federației Ruse pe direcția strategică Vest”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit acestuia, brigada este o mare unitate puternică, dislocată în Regiunea administrativă Novomoskovsk din Moscova.

În dotarea brigăzii se află categorii moderne de armamente, tehnică militară și specială, precum tancurile T-90A, transportoarele blindate BTR-82A, mașinile de luptă ale infanteriei BMP-3, complexele de rachete antiaeriene 9A34 Strela-10 și instalațiile de artilerie 2S6M Tunguska.

Potrivit comunicatului de presă, în acest an, brigada independentă de infanterie moto va participa la un exercițiu tactic de specialitate, cu dublă partidă, împreună cu brigada independentă de tancuri, în poligonul Mulino din Regiunea Nizhniy Novgorod.

Armata 1 Tancuri a Regiunii Militare Vest a fost reînființată în anul 2014. Statul major al acesteia este dislocat în localitatea Bakovka din Regiunea Moscova. În compunerea armatei, în prezent, se află divizia de infanterie moto Tamanskaya, divizia de tancuri Kantemirovskaya, Brigada 6 Tancuri sau brigada de rachete din Regiunea Ivanovo. În dotarea armatei se află tancuri modernizate T-90M și T-72B3M, transportoare blindate BTR-82AM, precum și complexe de rachete operativ-tactice Iskander.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Deși, după anumite surse, Brigada 27 Infanterie Moto Sevastopolskaya – Mostrengen a făcut parte și până acum din Armata 1 Tancuri – Bakovka, probabil că aceasta s-a aflat în cadrul trupelor cu subordonare centrală ale Regiunii Militare Vest, fiind subordonată direct comandantului Trupelor regiunii.

Brigada, care la un moment dat a făcut parte și din Trupele de Desant Aerian ale Federației Ruse, este o mare unitate importantă a Forțelor Terestre, care a participat la campaniile militare din Cecenia.

Probabil, integrarea brigăzii în Armata 1 Tancuri face parte din Planul de activități pentru perioada 2019-2025, care include un set de măsuri pentru neutralizarea amenințărilor apărute pe direcția strategică vest. La sfârșitul lunii mai, ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a declarat că de pe direcția strategică vest vine cea mai mare amenințare la adresa securității militare a Federației Ruse.

În compunerea Brigăzii 27 Infanterie Moto se află șase batalionae, două divizioane, șapte companii, o baterie și patru plutoane. Forțele principale ale acesteia sunt reprezentate de trei batalioane de infanterie moto, un batalion de tancuri, un divizion de artilerie autopropulsată și un divizion de rachete și artilerie.

Între altele, în structura Armatei 1 Tancuri Bakovka se află: Divizia 4 Tancuri – Naro-Fominsk, Divizia 2 Infanterie Moto – Kalininets, Brigada 6 Tancuri – Derzhinsk, Brigada 112 Rachete – Shuya, Brigada 288 Artilerie – Mulino, Brigada 53 Rachete Antiaeriene – Mareșal Zhukov și Brigada 96 Cercetare – Sormovo.

Armata a funcționat în cadrul Forțelor Armate ale URSS, în perioada 1943-1991, și în cele ale Federației Ruse, în perioada 1991-1999. În anul 2014, aceasta a fost reînființată pe fondul reorganizării Trupelor Regiunii Militare Vest, ca urmare a conflictului din estul Ucrainei.

Structurile armatei sunt dislocate în Regiunile Moscova, Ivanovo, Smolensk, Yaroslavsk și Nizhniy Novgorod.

Surse: militarynews.ru, tass.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s