În cadrul Flotei ruse din Marea Neagră, a fost executat un antrenament de apărare antiaeriană

Șeful Departamentului asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), căpitan rang II Aleksei Rulev, a anunțat că, pe 08.06.2020, la Sevastopol și Novorossiysk, a fost executat un antrenament de apărare antiaeriană, cu participarea a aproximativ 20 de nave și a Aviației navale.

“În punctele de dislocare ale FRMN din Sevastopol și Novorossiysk, schimburile de serviciu ale centrelor de conducere și echipajele navelor din punctele de apărare antiaeriană au executat un exercițiu de descoperire a unor ținte aeriene neidentificate și au respins atacurile aeriene ale adversarului convențional”, a spus Rulev.

Potrivit precizărilor sale, la antrenament au participat aproape 20 de nave ale FRMN, precum și avioane ale Aviației navale a FRMN și ale Regiunii Militare Sud.

“În timpul antrenamentului, militarii din posturile de luptă ale navelor au descoperit și clasificat țintele, iar echipajele de apărare antiaeriană, la sosirea țintelor la distanța de distrugere, au lovit aviația adversarului cu mijloacele de apărare antiaeriană de la bord”, a menționat Rulev.

Pe 02 iunie, reprezentantul oficial al FRMN a informat că 37 de nave de luptă și auxiliare au ieșit în Marea Neagră pentru desfășurarea de exerciții, care vor include și lansări de rachete asupra unor ținte navale, de coastă și aeriene.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Recent, un antrenament de apărare antiaeriană a fost executat și de către navele FRMN aflate pe mare. Astfel, pe 05.06.2020, în timpul unui exercițiu planificat al forțelor antisubmarin din cadrul marilor unități de nave pentru paza raionului maritim, echipajele navelor mici antisubmarin Kasimov, Muromets și Povorino au respins atacul aerian al adversarului.

Intensificarea din ultima perioadă a antrenamentelor de apărare antiaeriană ale forțelor ruse din Regiunea Mării Negre a fost determinată de creșterea numărului misiunilor de cercetare desfășurate în proximitatea frontierelor Federației Ruse cu drone și avioane de cercetare ale NATO. De asemenea, acestea reprezintă o reacție la misiunea de patrulare desfășurată pe 29 mai în Marea Neagră de două bombardiere strategice ale SUA de tip B-1B.

Surse: militarynews.ru, mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s