Ministerul rus al Apărării a încheiat un nou contract pentru achiziționarea a aproximativ 20 de avioane Su-34

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 08.06.2020, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că Ministerul rus al Apărării a încheiat un contract pe trei ani privind construirea a aproximativ 20 de bombardiere de front Su-34.

“În cursul săptămânii trecute, a fost semnat un contract între Ministerul rus al Apărării și compania Sukhoi privind construirea a aproximativ 20 de bombardiere de front de tip Su-34”, a precizat sursa.

Potrivit declarațiilor acesteia, este vorba despre aeronave tip, cu anumite scimbări bazate pe experiența în exploatarea celor câteva zeci de aeronave de acest tip cumpărate anterior.

“Un contract pentru achiziționarea bombardierelor modernizate Su-34M va fi semnat în anul 2021”, a spus sursa.

Avionul supersonic multifuncțional de vânătoare-bombardament Su-34 este destinat pentru distrugerea țintelor terestre, dar și a țintelor navale, pe timp de zi și de noapte, în orice condiții atmosferice. Armamentele de bază ale avionului sunt reprezentate de rachete dirijate din clasele aer-sol și aer-aer. Autonomia avionului este de 4.000 de kilometri, viteza maximă de 1.900 de kilometri pe oră, iar încărcătura de luptă de opt tone.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Potrivit unor surse din mediul militar, Ministerul rus al Apărării intenționează ca, în total, să achiziționeze aproximativ 200 de bombardiere de front Su-34, care s-au comportat foarte bine în campania din Siria.

Până în prezent, au fost încheiate două contracte: unul în 2008, pentru 32 de avioane Su-34, și unul în 2012, pentru alte 92 de avioane de acest tip.

Întreprinderea producătoare din Novosibirsk a livrat până acum Forțelor Aerocosmice 120 de avioane, iar ultimele patru aeronave din contractul din 2012 urmează să fie transferate la trupe în scurt timp.

Recent, cotidianul rus Izvestia a informat că Ministerul rus al Apărării și compania Sukhoi intenționează să încheie un contract pentru achiziționarea a 76 de bombardiere de front modernizate Su-34M. Acestea ar urma să fie livrate până în anul 2027, într-un volum de opt până la 14 avioane pe an.

Însă, în situația în care a fost încheiat un nou contract pentru aproximativ 20 de avioane Su-34, probabil că numărul de avioane Su-34M care vor fi comandate va fi mai mic. Astfel, cele 20 de aeronave Su-34 vor fi livrate în perioada 2020-2022, iar noile bombardiere modernizate Su-34M, pentru care se va încheia un contract în 2021, vor fi furnizate beneficiarului în perioada 2023-2027. Probabil că numărul noilor avioane Su-34M comandate se va situa undeva între 60 și 70 de aeronave.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s