Revista americană Forbes: În cazul unui conflict cu NATO în statele baltice, Federația Rusă va câștiga

 Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat, pe 08.06.2020, că, în revista americană Forbes, a apărut un studiu potrivit căruia retragerea trupelor americane din Germania va afecta securitatea europeană.

Anterior, publicația americană Wall Street Journal a informat că președintele american, Donald Trump, a ordonat ca, până în luna septembrie, aproximativ 9.500 de militari americani să fie retrași din Germania. De asemenea, Trump a cerut ca numărul de militari americani care se pot afla simultan în Germania să fie limitat la 25.000, față de 52.000 cât este permis acum. În prezent, în Germania sunt dislocați aproximativ 35.000 de militari americani.

Studiul publicat de revista Forbes are titlul: Înainte de Trump, Federația Rusă avea nevoie de 60 de ore pentru a obține victoria împotriva NATO. Autorul acestuia și-a exprimat opinia potrivit căreia retragerea trupelor americane va afecta negativ securitatea europeană și va duce la o slăbire a Alianței Nord-Atlantice. Astfel, acum Federația Rusă poate câștiga mult mai repede.

În articol se arată că statele baltice reprezintă teritoriul cel mai vulnerabil al NATO. Potrivit autorului acestuia, încă din anul 2014, forțele NATO nu ar fi putut rezista unui posibil atac al Moscovei asupra Estoniei, Letoniei sau Lituaniei.

Federația Rusă dispune de 760 de tancuri, ce pot fi deplasate rapid în această regiune, în timp ce Alianța Nord-Atlantică de numai 130. Astfel, potrivit autorului articolului, NATO nu se poate opune forțelor ruse.

Autorul concluzionează că, după reducerea contingentului american din Europa, s-ar putea ca Federația Rusă să nu mai aibă nevoie de 60 de ore ca să surprindă statele baltice.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s