Complexe de rachete Iskander-M din sudul Federației Ruse au fost deplasate în poligon

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 10.06.2020, subunități de rachete aparținând marii unități de rachete din Osetia deNord a Armatei 58 arme întrunite au trecut la executarea unui marș în unul din poligoanele din Ținutul Stavropol, pentru îndeplinirea de misiuni de luptă.

În poligon, militarii vor amenaja pozițiile de luptă, vor aduce tehnica militară în stare de întrebuințare și vor executa lansări electronice de rachete. În timpul unuia dintre episoadele exercițiului, echipajele complexelor de rachte Iskander-M vor executat un atac cu rachete asupra unor ținte ale adversarului, aflate la o distanță de până la 500 de kilometri.

În compunerea complexului se află două tipuri de rachete: balistice și de croazieră. Complexul este destinat pentru distrugerea lansatoarelor multiple de proiectile reactive ale adversarului, a mijloacelor de apărare antiaeriană și antirachetă, a avioanelor și elicopterelor pe aerodromuri, a punctelor de comandă și obiectivelor de infrastructură.

La exercițiu participă peste 500 de militari și aproximativ 100 de unități de tehnică militară, între care și complexe operativ-tactice de rachete Iskander-M.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Complexele de rachete Iskander-M deplasate în poligon aparțin Brigăzii 12 Rachete – Mozdok a Armatei 58 arme întrunite – Vladikavkaz.

Regiunea Militară Sud dispune de trei brigăzi de rachete dotate cu complexe Iskander-M (câte una pentru fiecare armată de arme întrunite). Astfel, pe lângă Brigada 12 Rachete – Mozdok a Armatei 58 arme întrunite, în sudul Federației Ruse mai sunt dislocate Brigada 1 Rachete – Molkino a Armatei 49 arme întrunite – Stavropol și Brigada 464 Rachete – Znamensk a Armatei 8 arme întrunite – Novocherkassk.

În total, în cadrul Forțelor Terestre ale Federației Ruse au fost formate 12 brigăzi de rachete, înzestrate cu complexe operativ-tactice de acest tip. Încă o brigadă de rachete Iskander-M este dislocată în Regiunea Kaliningrad, unde îndeplinește misiuni în cadrul corpului de armată al Trupelor de Apărare de Coastă ale Flotei din Marea Baltică.

O brigadă standard de rachete Iskander este structurată în: conducere și stat major, trei divizioane de rachete, un divizion tehnic de rachete, un divizion de deservire și asistență, precum și o baterie de conducere. Fiecare divizion de rachete include două baterii, care dispun de câte două instalații de lansare și două mașini de transport și reîncărcare.

În total, brigada are 12 instalații de lansare 9P78-1, 12 mașini de transport și reîncărcare 9T250, 11 mașini de comandament și stat major 9S552, 14 mașini de asigurare a traiului militarilor, un punct de prelucrare a informațiilor 9S920, o mașină de reglare și deservire tehnică și nouă mașini R-145BM.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s