Nava mică purtătoare de rachete Graivoron va fi introdusă în dotarea FRMN până la sfârșitul anului 2020  

Reprezentantul oficial al Forțelor Navale ale Federației Ruse, căpitan rang I Igor Dygalo, a anunțat că, pe 10.06.2020, nava mică purtătoare de rachete Graivoron, Proiect 21631, a început testele de marș, urmând să fie predată Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), până la sfârșitul anului 2020.

“În timpul testelor de marș, specialiștii vor verifica funcționarea sistemelor de bază ale navei, precum și a instalației energetice principale. În paralel cu lucrările de punere în funcțiune a navei, va fi efectuată amenajarea și decorarea spațiilor de locuit și de serviciu ale acesteia. Predarea navei mici purtătoare de rachete Graivoron către FRMN este planificată până la sfârșitul anului 2020, în conformitate cu prevederile contractului”, a precizat Dygalo.

După finalizarea testelor de marș, nava urmează să fie deplasată la Novorossiysk, unde vor fi efectuate testele de uzină și testele de stat.

Navele mici purtătoare de rachete Proiect 21631, care se construiesc pentru Forțele Navale ale Federației Ruse începând din anul 2010, sunt nave mutifuncționale din clasa râu – mare. Acestea sunt dotate cu cele mai moderne categorii de armamente de artilerie și rachete, între care și complexul de rachete Kalibr-NK.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Navele mici purtătoare de rachete Proiect 21631 sunt construite la Șantierul Naval A.M. Gorki din Zelenodolsk.

În prezent, în serviciul de luptă al Forțelor Navale ale Federației Ruse se află opt nave de acest tip, din care trei în dotarea Flotilei din Marea Caspică (Grad Svyjazhsk, Uglici și Veliky Ustiug), două în cadrul Flotei din Marea Baltică (Zeleny Dol și Serpukhov) și trei în înzestrarea FRMN (Vyshny Volochek, Orekhovo-Zuevo și Ingushetia). Până în anul 2016, navele mici purtătoare de rachete Zeleny Dol și Serpukhov au aparținut FRMN, după care au fost transferate la Flota din Marea Baltică.

Pe lângă nava mică purtătoare de rachete Graivoron, la Șantierul Naval A.M. Gorki din Zelenodolsk se mai află în construcție alte trei nave de acest tip: Grad, Naro-Fominsk și Stavropol. Acestea vor fi livrate Forțelor Navale în 2021, 2022 și 2023.

În anul 2020, este planificat ca FRMN să primească cinci nave purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, astfel: nava de patrulare Pavel Dezhavin (Proiect 22160), nava mică purtătoare de rachete Graivoron (Proiect 21631), precum și navele mici purtătoare de rachete Kozelsk, Tsiklon și Okhotsk (Proiect 22800).

Numărul total de platforme purtătoare de rachete de croazieră din dotarea FRMN va ajunge în acest fel la 20 (de la 15 în prezent). FRMN va dispune de cele mai multe platforme de acest tip, care, în perspectivă, vor putea întrebuința și rachete hipersonice Zircon.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s