Nava de patrulare Pavel Derzhavin destinată FRMN a fost demagnetizată, înaintea ieșirii pe mare

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 10.06.2020, noua navă de patrulare Pavel Derzhavin, construită pentru Flota rusă din Marea Neagră (FRMN), a suferit o prelucrare electromagnetică primară.

Procesul de reducere a magnetizării corpului navei s-a desfășurat în partea externă a Bazei Navale – Novorossiysk, cu utilizarea unui stand de demagnetizare.

Echipajul navei de patrulare Pavel Derzhavin, care a fost format în cadrul Bazei Navale – Novorossiysk, se află la bordul acesteia, pe baze permanente. În lunile următoare, militarii, împreună cu echipa de predare a producătorului, vor efectua un complex de teste de uzină și teste de stat, înaintea introducerii navei în dotarea FRMN.

Cea de-a treia navă de patrulare Proiect 22160, Pavel Derzhavin, a fost proiectată la Biroul de Construcții și Proiectare din Sankt Petersburg. Pe acest tip de nave, pentru prima dată în Federația Rusă, a fost implementată concepția modulară a armamentelor navale. Navele sunt destinate pentru paza și apărarea zonei economice maritime. Acestea pot, de asemenea, să îndeplinească misiuni de căutare-salvare, să escorteze caravanele navale și să lupte împotriva piraților.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Conform unui contract încheiat cu Ministerul rus al Apărării, Șantierul Naval din Zelenodolsk, împreună cu filiala acestuia din Kerci, construiesc o serie de șase nave Proiect 22160 pentru FRMN.

Primele două nave de acest tip, Vasili Bykov și Dmitri Rogachev, se află deja în serviciul de luptă, în compunerea Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk.

Cea de-a treia navă, Pavel Derzhavin, va fi introdusă în dotarea aceleiași brigăzi, până la sfârșitul anului 2020.

Ultimele trei nave, Serghei Kotov, Viktor Veliky și Nikolai Sipyagin, vor fi livrate FRMN în perioada 2021-2023 (câte o navă pe an).

Navele de patrulare Proiect 22160 sunt purtătoare de rachete de croazieră Kalibr și vor putea ca, în perspectivă, să întrebuințeze și noile rachete hipersonice Zircon.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s