Submarinul Stary Oskol al FRMN va participa la Parada Navală Principală de la Sankt Petersburg

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 11.06.2020, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial, că submarinul Stary Oskol al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) va participa la Parada Navală Principală, care se va desfășura, pe 26 iulie, la Sankt Petersburg.

În prezent, specialiștii Șantierului Naval din Kroștadt se pregătesc să încheie operațiunile de reparare a submarinului Stary Oskol, Proiect 636.3, care a fost andocat în șantier la începutul acestui an.

“Planurile în ceea ce privește submarinul Stary Oskol prevăd finalizarea reparațiilor la Șantierului Naval din Kroștadt și participarea la Parada Navală Principală din Sankt Petersburg”, a precizat sursa.

Potrivit declarațiilor acesteia, nu este exclus ca submarinul să revină ulterior în Marea Mediterană, în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinul diesel-electric Stary Oskol al FRMN a sosit la Șantierul Naval din Kronștadt în luna ianuarie 2020.

Stary Oskol este al treilea submarin din seria de șase submarine diesel-electrice Proiect 636.3 produse la Șantierul Naval al Amiralității din Sankt Petersburg pentru FRMN. Acesta a fost introdus în dotarea Forțelor Navale în luna iulie 2015.

Este planificat ca, prin rotație, toate cele șase submarine de acest tip să fie aduse la Kronștadt pentru reparații. Submarinul următor așteptat în Marea Baltică este submarinul Krasnodar, aflat în prezent în estul Mării Mediterane.

Sursa: korabel.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s