Nave de luptă și vedete ale Flotilei din Marea Caspică se deplasează pe apele interne spre Sankt Petersburg

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 14.06.2020, cinci nave de luptă și vedete ale Flotilei din Marea Caspică au plecat de la Astrakhan spre Sankt Petersburg, unde vor participa la Parada Navală Principală.

Echipajele navelor vor desfășura un marș de 25 de zile prin canalul de transport Volga-Don, de la Astrakhan la Kronstadt, ocolind bazinul Rybinsk și Lacul Ladoga. Navele vor parcurge un total de peste 2.500 de kilometri, prin locuri cu  niveluri diferite ale apei.

Parada Navală Principală se va desfășura pe 26 iulie, la Sankt Petersburg. La aceasta vor participa nave de luptă de la toate cele patru flote, respectiv, Flota de Nord, Flota din Oceanul Pacific, Flota din Marea Baltică și Flota din Marea Neagră.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Între cele cinci nave și vedete ale Flotilei din Marea Caspică se află nave purtătoare de rachete Proiect 21631, clasa Buyan-M, și vedete antidiversiune Proiect 21980, clasa Grachonok.

În materialele video apărute pe Internet (pe You Tube și pe postul de televiziune Zvezda) a fost identificată nava mică purtătoare de rachete Veliky Ustiug (număr de bord 651), dotată cu complexul de rachete Kalibr-PL.

Trebuie precizat că în anul 2019, Flotila din Marea Caspică a participat la Parada Navală Principală de la Sankt Petersburg cu trei vedete purtătoare de artilerie Proiect 1204 din clasa Shmel.

Este interesant de remarcat faptul că Flotila din Marea Caspică își continuă obiceiul de a deplasa nave mici purtătoare de rachete pe apele interne către Marea Baltică sau către Marea Neagră, eventual Marea Mediterană. Acest lucru înseamnă că, în caz de necesitate, aceste tipuri de nave pot fi transferate, în secret, între flote, pentru acordarea de sprijin pe direcțiile maritime. Atât Flota din Marea Baltică, Flota din Marea Neagră și Flotila din Marea Caspică dispun de platforme purtătoare de rachete de croazieră Kalibr, de dimensiuni reduse și cu pescaj mic. Este vorba despre navele mici purtătoare de rachete Proiect 21631 și Proiect 22800. În plus, în anii următori, numărul acestora va crește în mod subsatnțial. Astfel se poate aprecia că cele două flote și o flotilă vor avea la dispoziție o masă de manevră, ce poate întări componenta navală pe o direcție strategică, fără ca potențialii adversari să obțină date despre aceste mișcări.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s