Bombardierele rusești modernizate de tip Tu-160M și Tu-22M3M vor primi un sistem nou de navigație apropiată

În cadrul unei conferințe de presă, constructorul principal al societății rusești Radiopribor, Evgheni Glebov, a declarat, pe 25.06.2020, că bombardierele modernizate Tu-22M3M și Tu-160M vor fi dotate cu un sistem nou de navigație apropiată, pentru aterizare și realimentare în aer.

“O particularitate a noilor avioane va consta în faptul că la acestea va apărea o cabină de sticlă. Toate sistemele din interiorul cockpit-ului sunt digitale, asigurând interacțiunea echipamentelor și oferind ieșiri pentru interfațarea cu cabina de sticlă”, a precizat acesta.

Potrivit declarațiilor lui Glebov, societatea a produs deja primele sisteme de navigație pentru avioanele de perspectivă. “Întreprinderea a pregătit deja două sisteme pentru Tu-22M3M. Acestea sunt supuse, în prezent, testelor de zbor. De asemenea, pregătim alte trei sisteme pentru Tu-160M”, a spus constructorul general al Radiopribor.

Sistemul proodus de societatea din Kazan va asigura descoperirea avionului-cisternă și întâlnirea celor două avioane în punctul stabilit pentru efectuarea realimentării în aer. “Misiunea aparaturii noastre constă în indicarea locului și distan’ei la care se află avionul-cisternă de avionul de luptă”, a menționat Glebov.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Întreprinderea de Aviație S.P. Gorbunov  din Kazan, parte a companiei Tupolev din cadrul Corporației Întrunite Constructoare de Avioane, a produs până acum două prototipuri ale bombardierului cu rază lungă de acțiune modernizat de tip Tu-22M3M. Acestea au efectuat primele zboruri pe 28 decembrie 2018 și 20 martie 2020 și, în prezent, sunt supuse testelor de zbor.

Pe noile avioane au fost remontate sistemele de realimentare în aer, care fuseseră dezafectate de pe versiunea Tu-22M3, în baza unor acorduri internaționale.

Primul bombardier strategic profund modernizat Tu-160M a efectuat primul zbor de pe aerodromul Întreprinderii de Aviație  din Kazan pe 02 februarie 2020. În timpul testului, care a durat 34 de minute, avionul s-a ridicat la o altitudine maximă de 1.500 de metri. Avionul Tu-160M  a fost dezvoltat pe baza bombardierului Tu-160 cu denumirea Igor Sikorsky (număr de bord 14 roșu).

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s