În Federația Rusă, a fost amânată începerea construirii celor două portelicoptere pentru Forțele Navale

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 27.06.2020, citând o sursă din cadrul industriei de construcții navale, că începerea construcției celor două portelicoptere universale la Șantierul Naval Zaliv din Kerci, planificată pentru 29 iunie, a fost amânată pentru o dată ulterioară.

“Construirea celor două nave nu va începe pe 29 iunie. O dată precisă nu a fost stabilită încă. Șantierul este pregătit pentru demararea lucrărilor”, a precizat sursa.

Anterior, Serviciul de presă al Șantierului Naval Zaliv a anunțat că întreprinderea, care se pregătește să implementeze noi proiecte promițătoare, derulează un program amplu pentru restaurarea și modernizarea infrastructurii sale.

În luna mai, Ministerul rus al Apărării a încheiat un contract pentru construirea celor două portelicoptere, pentru o sumă de aproximativ 100 de miliarde de ruble. “Contractul a fost semnat. Valoarea acestuia este în jur de 100 de miliarde de ruble. Construcția navelor va începe în săptămânile următoare”, a spus atunci o sursă a agenției.

Se presupune că deplasamentul portelicopterelor va fi de 25.000 de tone, iar lungimea de 220 de metri. Fiecare navă va putea ambarca peste 20 de elicoptere grele și va transporta până la 900 de infanteriști marini. Anterior, în fosta URSS și în Federația Rusă, nu au fost construite nave de acest tip.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Primele două portelicoptere construite în Federația Rusă vor purta denumirile Vladivostok și Sevastopol, alocate inițial portelicopterelor din clasa Mistral comandate din Franța.

Începerea construirii navelor în Peninsula Crimeea a fost planificată pentru 29 aprilie, însă aceasta a fost amânată pentru 29 iunie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Probabil că stabilirea unei noi date concrete pentru începerea lucrărilor de construire a portelicopterelor va depinde de evoluția situației coronavirusului în Federația Rusă. În ultimele zile, numărul de infecții noi cu coronavirus se află pe un trend descendent, coborând de la aproximativ 10.000 de cazuri pe zi, la aproape 6.000 de cazuri. În situația în care acest curs va fi menținut, în zilele și săptămânile următoare, situația epidemiologică din Federația Rusă se va îmbunătăți și va permite reluarea activităților militare la un nivel apropiat de cel normal, inclusiv în ceea ce privește construcțiile navale.

Potrivit unei declarații din aceste zile a ministrului rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, conducerea militară rusă intenționează să planifice cele mai importante activități militare din acest an în perioada iulie-septembrie. De la începutul anului, pregătirea pentru luptă din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse s-a situat la un nivel minimal, fiind afectată de lupta împotriva coronavirusului.

Începând din luna martie, în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse au fost înregistrate peste 6.500 de persoane infectate cu coronavirus, din care peste 4.300 s-au vindecat.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s