Un avion de vânătoare rusesc a interceptat avioane de cercetare americane deasupra Mării Negre

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 26.06.2020, un avion de vânătoare de tip Su-30 aparținând Aviației navale a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a fost ridicat în aer pentru interceptarea unor avioane de cercetare ale Forțelor Aeriene americane deasupra apelor neutre din Marea Neagră.

“Pe 26 iunie, forțele de serviciu pentru apărarea antiaeriană ale Regiunii Militare Sud au descoperit în mod oportun acțiunile secrete ale avioanelor de cercetare ale Forțelor Aeriene ale SUA deasupra apelor neutre ale Mării Negre și au trimis un avion de vânătoare pentru interceptarea acestora. Pentru escortarea țintelor, a fost ridicat în aer un avion de tip Su-30 al Aviației navale a FRMN din compunerea forțelor de serviciu pentru apărarea antiaeriană ale Regiunii Militare Sud”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul rus al Apărării, echipajul avionului de vânătoare rusesc a identificat avioanele ca fiind un avion de patrulare P-8A Poseidon, un avion de cercetare strategică RC-135 și au avion-cisternă KC-135, care și-au schimbat direcția de zbor din apropierea frontierei de stat a Federației Ruse.

“Zborul avionului de luptă rusesc a avut loc în  strictă conformitate cu regulile de întrebuințare a spațiului aerian internațional”, au precizat reprezentanții Ministerului Apărării. Aceștia au menționat că după îndeplinirea misiunii, avionul de vânătoare rusesc a revenit pe aerodromul de dislocare permanentă.

După cum au informat reprezentanții Ministerului rus al Apărării, activitățile avioanelor de cercetare ale Forțelor Aeriene ale SUA au fost supravegheate de mijloacele rusești de control de radiolocație de la o distanță semnificativă față de granițele de stat ale Federației Ruse.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avionul de vânătoare rusesc ridicat în aer pentru interceptarea aeronavelor americane a fost o aeronavă de tip Su-30SM din compunerea Regimentului 43 Aviație de Asalt din cadrul Aviației navale a FRMN, care a decolat de pe aerodromul din Saki.

Pe 26.06.2020, deasupra apelor neutre ale Mării Negre, au fost îndeplinite misiuni complexe de cercetare ale avioanelor americane, în regiune aflându-se cinci aeronave, astfel:

– o dronă RQ-4A Global Hawk, cu numărul de înregistrare 04-2021 și indicativul FORTE-10, care a decolat de la Baza Aeriană Sigonella din Italia;

– două avioane de patrulare antisubmarin P-8A Poseidon, cu numerele de înregistrare 168760 și P8-NOREG, care au decolat de la Baza Aeriană Sigonella;

– un avion de cercetare radioelectronică RC-135W Rivet Joint, cu numărul de înregistrare 62-4125, care a decolat de la Baza Aeriană Mildenholl din Marea Britanie;

– un avion-cisternă KC-135, care a asigurat realimentarea în aer a aeronavelor.

Trebuie precizat faptul că drona RQ-4A Global Hawk a îndeplinit misiuni de cercetare atât în spațiul aerian al Gerogiei, cât și în zona liniei de demarcație din Donbas.

În ultima perioadă, mijloacele de cercetare aeriană ale SUA se află aproape zilnic în spațiul aerian al Mării Negre.

Surse: militarynews.ru, tass.ru, ria.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s